GuidePedia

0
Η τύχη των οκτώ τελευταίων Ελλήνων,που έχουν απομείνει στην σε εργοτάξιο της περιοχής Τζιάλο,απασχολεί έντονα του ΥΠΕΞ και το ΥΕΘΑ. Μετά από την αποτελεσματική δράση της ΠΑ τόσο στην Αίγυπτο ,όσο και στη Λιβύη,όπου οι συνθήκες ήταν εξαιρετικά δύσκολες και επικίνδυνες,οι άνθρωποι του ΥΠΕΞ έχουν ζητήσει από το ΓΕΑ να είναι έτοιμο για νέα αποστολή .

Η περιοχή Τζιάλο της Λιβύης, οποία βρίσκεται στην έρημο και διαθέτει ιδιωτικό αεροδρόμιο, για το οποίο όμως οι λιβυκές αρχές δεν δίνουν άδεια υπερπτήσεως και προσγείωσης.


Το Τζιάλο είναι το τελευταίο από τα πέντε σημεία δράσης που παραμένει ακόμη προς επίλυση στο σχέδιο επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών από τη Λιβύη, το οποίο στέφθηκε από επιτυχία χθες με τις επιχειρήσεις δια αέρος και θαλάσσης που έδωσαν τέλος στην αγωνία άνω των 4.500 ανθρώπων, εκ των οποίων 276 Έλληνες (230 μέσω των C-130 και 46 μέσω των πλοίων) που έφθασαν στην Ελλάδα. 



Οκτώ εναπομείναντες Έλληνες βρίσκονται στην περιοχή Τζιάλο, μαζί με τους 10 Κυπρίους και τους πάνω από 200 συναδέλφους τους άλλων εθνικοτήτων.
«Είναι οχτώ Έλληνες αλλά είναι σαν να είναι 1.008. Την ίδια σοβαρότητα δίνουμε στους 8 που δίναμε και στους υπόλοιπους», είπε ο κ. Δόλλης σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στην ΝΕΤ.

 Ο ίδιος ανέφερε ότι οι προσπάθειες για τους εργαζόμενους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην περιοχή του Τζιάλο είναι σε εξέλιξη εδώ τρεις μέρες και γίνονται σε συντονισμό και με άλλες χώρες. 



Οι δυσκολίες της επιχείρησης θυμίζουν, όπως εξήγησε ο υφυπουργός, το Σεράγεβο το 1995, όπου κυριαρχούσε το απόλυτο χάος σε όλα τα επίπεδα και υπήρχαν μεγάλες δυσκολίες για τον κόσμο και τις δυνατότητες παρέμβασης. 



Ερωτηθείς σχετικά με τα παράπονα που εκφράστηκαν για την ελληνική πρεσβεία στη Λιβύη ο κ. Δόλλης απάντησε: «Είναι αποδεκτά όλα τα παράπονα, διότι ποτέ δεν μπορείς να πεις σε κάποιον που θεωρεί ότι κινδυνεύει η ζωή του, ότι βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση ότι δεν έχει το δικαίωμα να παραπονεθεί για τη δυσκολία του». 



«Την ίδια στιγμή, όμως -πρόσθεσε ο υφυπουργός-, χθες φέραμε και έναν τραυματισμένο υπάλληλο της πρεσβείας, ο οποίος πυροβολήθηκε προσπαθώντας να κάνει τη δουλειά του. Είναι ένας άνθρωπος τον οποίο γνωρίζω και ο οποίος κάνει τη δουλειά του με γενναίο τρόπο. Δέχομαι τα παράπονα, όπως αποδέχομαι και τον φόβο και τον κίνδυνο, διότι αυτοί που κάθονται σε καρέκλες και επιχειρούν με οποιοδήποτε τρόπο από καρέκλα, δεν βγάζουν τίποτα. Όταν κάποιος επιχειρήσει στην πραγματικότητα θα δει και ποιες είναι οι δυσκολίες».
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top