GuidePedia

0
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Επανέρχομαι στα όσα ακούσαμε στο ΕΡΖΕΡΟΥΜ και τα οποία με έχουν πάρα πολύ προβληματίσει:
ΠΡΩΤΟ ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΣΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο Γ.Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ(ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!!).
Δεν θα μπω σε συνωμοσιολογικές διαδικασίες και μυθοπλαστικές σκέψεις, αλλά θα επισημάνω το γεγονός ότι ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ(με τον αέρα που έχει πάρει λόγω G20-ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ κλπ) ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΩ. Απλά θυμηθείτε πως αντέδρασε στο ΦΟΡΟΥΜ του ΝΤΑΒΟΣ στο ΣΙΜΟΝ ΠΕΡΕΣ, στην συνεχή υποστήριξη της χώρας του σε ΧΑΜΑΣ-ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ-ΙΡΑΝ-Δικτάτορα ΣΟΥΔΑΝ ΕΛ ΜΠΑΣΙΡ(τον έχουν επικρίνει Γερουσιαστές των ΗΠΑ), στην προτεινόμενη από το ΝΑΤΟ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΜΥΝΑ- στην επιλογή ΡΑΣΜΟΥΣΕΝ ως ΓΓ/ΝΑΤΟ, και σε πολλά άλλα… ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΔΕΧΘΗΚΕ ΝΑ «ΚΑΤΑΠΙΕΙ» τα περί παραβιάσεων του ΕΕΧ, και τα περί κατοχικών στρατευμάτων στην ΚΥΠΡΟ είναι θέμα προς βαθύτατη μελέτη. Το μυαλό του καθενός μας πάει σε διάφορα. Ασφαλώς και όταν ήρθε ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ στην Αθήνα υπήρχαν 1-2 λεκτικές προκλήσεις στη συνέντευξη τύπου αλλά τότε δεν υπήρξε αντίδραση μας. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ 4ωρη ΔΙΜΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ/ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ που είχαν οι δυο άνδρες».ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΛΕΧΘΗΚΕ.

ΔΕΥΤΕΡΟ Είπαν κάποιοι στην Αθήνα ότι «τις προκλήσεις τις κάνουν οι στρατιωτικοί». Αν λάβουμε υπόψη ότι ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ έχει το πάνω χέρι με τις υποθέσεις ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ και ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ απέναντι στους στρατιωτικούς καθώς και υψηλή αποδοχή στην κοινή γνώμη, εκτιμώ ότι ελέγχει την κατάσταση και σε αρκετά πράγματα συμβαδίζει με τους στρατιωτικούς. ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΟΤΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΦΑΝΕΡΑ) ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ-ΜΑΒΙ ΜΑΡΜΑΡΑ-ΕΠΑΦΕΣ ΝΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΑ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΦΟΔΡΑ) ΑΝΤΙΔΥΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ. Άρα τα περί διαχωρισμών του AKP από το λεγόμενο «βαθύ κράτος» προσωπικά δεν με καλύπτουν. ΑΛΛΗ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΕΝΑΝ ΕΒΕΡΝ ή των ΚΑΡΑΝΤΑΓΙ-ΤΣΕΒΙΚ ΜΠΙΡ κα, και αρκετά διαφορετικά τα πράγματα σήμερα. Και φυσικά το ότι δεν απάντησε ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ δεν σημαίνει ότι «το κατανόησε και θα αλλάξει στάση….Ο λύκος δεν αλλάζει…».

ΤΡΙΤΟ Ο Έλληνας Πρωθυπουργός με την κίνηση του στο ΕΡΖΕΡΟΥΜ στόχευε κυρίως στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ, και ειδικά στο «πληγωμένο» πατριωτικό ΠΑΣΟΚ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ(στην ΤΟΥΡΚΙΑ στις αρχές ΙΟΥΝΙΟΥ και σε εμάς σύντομα), και επειδή βάλλεται για πολλά από πολλούς ,έκανε μια θετική τοποθέτηση με το μυαλό στην ΑΘΗΝΑ(όπου οργιάζουν τα περί συνεταιρισμών με τα ΚΑΡΝΤΑΣΙΑ…ΑΛΗΘΙΝΑ ή ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ..). Και ας μη λησμονούμε ότι έχουμε και την προσεχή συζήτηση στην ΒΟΥΛΗ για τα ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Εμμένω ότι αν δεν δοθούν κάποια στοιχεία για το τι λέχθηκε μεταξύ των δυο πρωθυπουργών τα υπόλοιπα είναι και θα είναι εικασίες…ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ.

ΤΕΤΑΡΤΟ Αναφορικά με το ΚΥΠΡΙΑΚΟ ο ΓΑΠ είπε το αυτονόητο. Η ΕΕ(αν και δεν βλέπω την ΤΟΥΡΚΙΑ να μπαίνει ποτέ στην ΕΝΩΣΗ) έχει ζητήσει συγκεκριμένα πράγματα από την ΑΓΚΥΡΑ. Η τελευταία θεωρεί το ΚΥΠΡΙΑΚΟ ίσως πιο σημαντικό από την ΕΕ, άρα προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκαν οι δηλώσεις ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ την άλλη ημέρα. Ας μην λησμονούμε ότι η ΛΕΥΚΩΣΙΑ ενισχύθηκε με τις συμφωνίες που υπέγραψε με το ΙΣΡΑΗΛ, ενώ ΜΕΡΚΕΛ και ΣΑΡΚΟΖΙ σύντομα θα επισκεφθούν την Μεγαλόνησο. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ. Ατολμία κλπ βλέπω πιο πολύ στην ΑΘΗΝΑ.

ΠΕΜΠΤΟ Η γνωστή και πιπιλιζόμενη συνέχεια θέση ότι η ΕΛΛΑΔΑ υποστηρίζει την ένταξη της ΤΟΥΡΚΙΑΣ στην ΕΕ είναι επιεικώς για γέλια και θα πρέπει άμεσα να σταματήσει να λέγεται. ΕΧΕΙ ΞΕΦΤΙΣΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

ΕΚΤΟ Εξακολουθώ να προβληματίζομαι από την άνευρη και άτολμη στάση μας(παρά τα τραγικά οικονομικά μας αδιέξοδα) στο θέμα ΑΟΖ-ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. Αυτά έπρεπε να είχαν γίνει χθες… ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ «ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ» χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Και η χώρα μας δεν φημίζεται για τις διπλωματικές της επιτυχίες…ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΟΥΣΙΕΣ-ΑΝΕΡΜΑΤΙΣΤΕΣ και «ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ» θα τις χαρακτήριζα. Πάντως προκλήσεις πριν επίσκεψη Έλληνα επισήμου είχαμε πολλές φορές με αρκετά γνωστή κείνη προ χρόνων του Π.ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ(πάλι με αεροπλάνα-υπερπτήσεις-ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ).

ΕΒΔΟΜΟ Τέλος στο όλο πλαίσιο εντάσσω και την επίσκεψη μέσα στην εβδομάδα του Ισραηλινού ΥΠΕΞ ΑΒΙΓΚΝΤΟΡ ΛΙΜΠΕΡΜΑΝ. Οι Ισραηλινοί έχουν προβλήματα με ΛΙΒΑΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΑ-ΣΥΡΙΑ-ΛΩΡΙΔΑ της ΓΑΖΑΣ/ΧΑΜΑΣ και είναι άγνωστο τι θα γίνει με την ΑΙΓΥΠΤΟ. Βλέπουν ως διέξοδο την σχέση με ΚΥΠΡΟ-ΕΛΛΑΔΑ και προς ΒΑΛΚΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ έξοδο. Η επιρροή τους είναι λίαν σημαντική και σε 1-2 χρόνια θα μπούνε και στο ενεργειακό παιχνίδι στην ΑΝΑΤ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ.(πιθανότατα με εξαγωγή φυσικού αερίου). Όμως έχουν «ανοικτές πληγές» που είναι η ΓΑΖΑ-ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΟΖ-ΛΙΒΑΝΟΣ –ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ. Εκτιμώ ότι πρέκι να μελετήσουμε σοβαρά τα όσα φέρνει ο ΛΙΜΠΕΡΜΑΝ στην ΑΘΗΝΑ σε όλους τους τομείς(ο υπογράφων τα έχει επί 15 χρόνια υποστηρίξει), αλλά ας κρατήσουμε στην σκέψη μας ότι «ΑΡΧΙΖΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ…»

Δημοσίευση σχολίου

 
Top