GuidePedia

0
Δύο C-130 της ΠΑ και τα έμπειρα πληρώματά τους αναμένουν το πράσινο φως για να απογειωθούν από τη βάση τους στην Ελευσίνα. Η ελληνική κυβέρνηση λέει ότι για να δοθεί η εντολή πρέπει να υπάρχουν όλες εκείνες οι εγγυήσεις για την ασφαλή μεταφορά των Ελλήνων στην πατρίδα. Σ΄ αυτή τη λογική ο Έλληνας πρόξενος ζητά να συναντηθεί με τον στρατιωτικό διοικητή της Αλεξάνδρειας κάτι που στη παρούσα φάση
με την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί μπορεί να πάρει πολύ χρόνο. Και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτός ο χρόνος θα υπάρξει.
Σε πρώτη φάση τα αιτήματα για επαναπατρισμό δεν ξεπερνούν τα 200 σε Καϊρο και Αλεξάνδρεια. Και ο αριθμός αυτός μπορεί να ικανοποιηθεί με τις πτήσεις των δύο μεταγωγικών. Το πρόβλημα είναι ειδικά για την αποστολή στην Αλεξάνδρεια,να βρουν ανοιχτό και οργανωμένο αεροδρόμιο για να προσγειωθούν,όπου θα έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια οι συμπατριώτες μας.

Επειδή σ΄ αυτές τις καταστάσεις κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με απόλυτη ακριβεία τις εξελίξεις και είναι πιθανόν η κατάσταση να ξεφύγει από κάθε έλεγχο το υπουργείο Άμυνας επεξεργάζεται και άλλα εναλλακτικά σενάρια απεγκλωβισμού που προβλεπουν τη χρησιμοποίηση ναυτικών δυνάμεων ,όπως έγινε στη περίπτωση του Λιβάνου,απ΄ όπου φρεγάτες του Στόλου μας είχαν απεγκλωβίσει 2.500 ανθρώπους.

Στις επιτελικές συσκέψεις που γίνονται τις τελευταίες ώρες έχουν εξεταστεί όλα τα ενδεχόμενα,ακόμη και αν προκύψουν ανάγκες "ανορθόδοξου" απεγκλωβισμού Ελλήνων από τη φλεγόμενη Αίγυπτο. Οι ελληνικές ΕΔ ,τις οποίες δεν χάνουμε ευκαιρία να υποτιμούμε έχουν δώσει εξετασεις με απόλυτη επιτυχία σε τέτοιες επιχειρήσεις.ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top