GuidePedia

0
Image«Τουλάχιστον μια δεκαετία θα χρειαστεί να περάσει, προτού επιτευχθεί ισραηλινό-παλαιστινιακή πολιτική συμφωνία». Τόσος είναι ο χρόνος που εκτιμά ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντορ Λίμπερμαν ότι θα χρειαστεί για να ειρηνεύσει η περιοχή είπε κατά την διάρκεια συνέντευξης του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. "Νομίζω ότι έχουμε καλή συνεργασία στον τομέα της οικονομίας και της ασφάλειας. Πρέπει να συνεχίσουμε τη συνεργασία σε αυτά τα δύο επίπεδα και να αναβάλλουμε την πολιτική λύση, για τουλάχιστον μια δεκαετία", είπε χαρακτηριστικά ο Λίμπερμαν, ηγέτης του ισραηλινού υπερεθνικιστικού κόμματος Beiteinou και συνέχισε :"νομίζω ότι είναι αδύνατο να επιταχυνθεί τεχνητά η πολιτική διαδικασία. Πρέπει να προχωρήσουμε βήμα-βήμα".

Ο υπουργός Εξωτερικών τάσσεται υπέρ μιας "μακροπρόθεσμης ενδιάμεσης συμφωνίας" με τους Παλαιστινίους, τη στιγμή που οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις έχουν εντελώς σταματήσει εδώ και μήνες.

Ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας, οι θέσεις του οποίου έχουν αποδοκιμαστεί από τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, προσάπτει στη διεθνή κοινότητα ότι "κάνει πολλά" για την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση.

"Αυτό δημιουργεί ελπίδες και προσδοκίες, και στη συνέχεια απογοητεύσεις που οδηγούν στη βία και τις συγκρούσεις", σημειώνει ο Λίμπερμαν επικρίνοντας συγκεκριμένα το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή (ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση , ΟΗΕ και Ρωσία).

Εντωμεταξύ, οι ΗΠΑ παραδέχτηκαν στις 7 Δεκεμβρίου την αποτυχία των προσπαθειών τους να πείσουν το Ισραήλ να κηρύξει νέο μορατόριουμ για τον εποικισμό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, το οποίο απαιτούν οι Παλαιστίνιοι για να επαναλάβουν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top