GuidePedia

0
 

Στόχος του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου είναι η δημιουργία της «Κοινοπολιτείας των Οθωμανικών Εθνών», αναφέρει η τουρκική εφημερίδα «Milliyet». Ο Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου σε συνέντευξη που έδωσε στην αμερικανική εφημερίδα «Ουάσινγκτον Ποστ» παραθέτει το όραμά του για το μέλλον.
Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην αμερικανική εφημερίδα, ο Νταβούτογλου προβάλλοντας το παράδειγμα της Βρετανικής Κοινοπολιτείας, αναφέρει χαρακτηριστικά, «η Αγγλία έχει κοινοπολιτεία με τις παλιές της αποικίες. Για ποιο λόγο να μην εγκαθιδρύσει και η τουρκική ηγεσία στα παλιά Οθωμανικά εδάφη της στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία τη δική της κοινοπολιτειακή συνεργασία».

Κρύο ντους στον Ερντογάν
Σε μια άλλη εξέλιξη, ο εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης, Philip Crowley –σύμφωνα με δημοσίευμα της «Hürriyet»- σχολίασε τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Τ. Ερντογάν, σχετικά με τη δυσανασχέτηση με τα έγγραφα που διέρρευσαν στον ιστότοπο και υπεραμύνθηκε τους Αμερικανούς διπλωμάτες λέγοντας, ότι τα όσα έχουν δημοσιευτεί δεν είναι απλά κουτσομπολιά, αλλά είναι βάσιμα στοιχεία, αφού οι διπλωμάτες παρακολουθούν τα τεκταινόμενα σε μια χώρα και δίνουν πληροφορίες για το τι γίνεται. Σημειώνεται, ότι ο Philip Crowley σχολίαζε τις δηλώσεις του Ερντογάν ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των Αμερικανών διπλωματών.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top