GuidePedia

0
 
Εκπρόσωπος του βρετανικού Υπουργείου Άμυνας επιβεβαίωσε, με δήλωση του, την πληροφορία στην ηλεκτρονική έκδοση της Daily Telegraph, ότι η πρόσφατη επανεξέταση των δραστηριοτήτων του περιελάμβανε και τις βάσεις στην Κύπρο με τελική απόφαση αυτές να μην εγκαταλειφθούν.
Ωστόσο, χαρακτήρισε εικασία την ερμηνεία της είδησης, ότι η σχετική απόφαση ελήφθη ύστερα από παρέμβαση των Αμερικανών.

Η σχετική είδηση, που αναφερόταν στην απόφαση του Υπουργείου να ανασταλεί επί του παρόντος η χρήση της βρετανικής βάσης στο Belize, περιελάμβανε και την εξής παράγραφο για τις Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο: «Είναι, επίσης, κατανοητό ότι το υπουργείο Άμυνας ασχολήθηκε στα σοβαρά με την ιδέα να εγκαταλείψει τις κυρίαρχες βάσεις στην Κύπρο, όπου έχει αεροδρόμια και κατασκοπευτικούς σταθμούς, αλλά πείσθηκε από τους Αμερικανούς να μην το κάνει».

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για το πώς το υπουργείο σχολιάζει τη σχετική είδηση, ο εκπρόσωπός του είπε: «Η επανεξέταση των δραστηριοτήτων του υπουργείου, ήταν ευρεία και περιέλαβε και τις βάσεις στην Κύπρο, με αποτέλεσμα αυτές να μην εγκαταλειφθούν. Τα υπόλοιπα της είδησης αποτελούν εικασίες».

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top