GuidePedia

0
Μια τουρκική μη κυβερνητική ισλαμιστική φιλανθρωπική οργάνωση, η οποία είχε οργανώσει τον Μάιο αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα με διεθνή στολίσκο, η οποία δέχθηκε επίθεση ισραηλινών κομμάντος με αποτέλεσμα τον θάνατο εννέα Τούρκων ακτιβιστών, ανακοίνωσε σήμερα ότι οργανώνει νέα αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς την υπό ισραηλινό αποκλεισμό Γάζα, χερσαία αυτή τη φορά, με αφετηρία την Ινδία.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της οργάνωσης ΙΗΗ (Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Αρωγής), 500 φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές από 17 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, θ’ αναχωρήσουν στις 2 Δεκεμβρίου από το Νέο Δελχί (Ινδία) με προορισμό τη Γάζα.

Η βοήθεια αναμένεται να φθάσει στον προορισμό της στις 27 Δεκεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η ισραηλινή επίθεση κατά της Γάζας από τη Χαμάς το χειμώνα 2008-2009.

Η αποστολή θα περάσει από την Ινδία, το Πακιστάν, το Ιράν, η Τουρκία και η Συρία. Από εκεί θα συνεχίσει ακτοπλοϊκώς για τη Γάζα.

Η ΙΗΗ που έχει την έδρα της στην Κωνσταντινούπολη και δραστηριοποιείται σε πολλές πολεμικές ζώνες του πλανήτη, θα οργανώσει το τουρκικό μέρος της αποστολής.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top