GuidePedia

0
Παρίσι, Λονδίνο, Βερολίνο φέρονται πιθανοί στόχοι για νέο, εντυπωσιακό, χτύπημα της Αλ Κάιντα
ΠΑΡΙΣΙ Δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί όπως ο Πύργος του Αϊφελ και χώροι μαζικής συνάθροισης στο Παρίσι, στο Βερολίνο και στο Λονδίνο περιλαμβάνονται στους πιθανούς στόχους για νέο χτύπημα της Αλ Κάιντα στην καρδιά της Δυτικής Ευρώπης. Οπως ανέφερε το αμερικανικό κανάλι Fox Νews, επικαλούμενο ανώνυμους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, μυστικές υπηρεσίες πολλών κρατών έχουν πληροφορίες ότι η οργάνωση που ίδρυσε ο ισλαμιστής κροίσος Οσάμα μπιν Λάντεν (φωτογραφία κάτω) σχεδιάζει λουτρό αίματος μεταξύ άλλων στην Παναγία των Παρισίων στο Παρίσι, στο πολυτελές ξενοδοχείο Αdlon Κempinski απέναντι από την Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο, όπως επίσης στον σιδηροδρομικό σταθμό και στον πύργο της τηλεόρασης στην διάσημη Αλεξάντερπλατς της γερμανικής πρωτεύουσας. Επίσης έχει διαρρεύσει ότι έχουν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας των μελών της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας.

Την Κυριακή εκδόθηκε στην Ουάσιγκτον ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που κάνει λόγο για την πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης στην Ευρώπη και συστήνει στους αμερικανούς πολίτες να προσέχουν. Ο αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Πάτρικ Κένεντι διευκρίνισε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν καλεί τους Αμερικανούς να μην ταξιδέψουν στην Ευρώπη, αλλά ζητεί από αυτούς «να κάνουν χρήση της κοινής λογικής» για να αποφύγουν τυχόν κινδύνους. Ανάλογες ταξιδιωτικές οδηγίες εξέδωσαν η Βρετανία και η Ιαπωνία.

Στο Λονδίνο το Φόρεϊν Οφις επέστησε την προσοχή σε όσους Βρετανούς ταξιδεύουν στη Γαλλία και στη Γερμανία, ενώ στη Στοκχόλμη οι Αρχές της Σουηδίας ανέβασαν το επίπεδο επαγρύπνησης των μυστικών υπηρεσιών. Στο Παρίσι, όπου τον περασμένο μήνα ο Πύργος του Αϊφελ εκκενώθηκε δύο φορές ύστερα από προειδοποίηση για βόμβα, το υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι «υπάρχουν συγκλίνουσες αναλύσεις για το αυξημένο επίπεδο απειλής στην Ευρώπη» και ο εκπρόσωπός του Μπερνάρ Βαλερό διευκρίνισε ότι το επίπεδο συναγερμού Vigipirate παραμένει στο κόκκινο επίπεδο, το αμέσως προηγούμενο δηλαδή από το πορφυρό, που ισχύει σε περίπτωση άμεσου κινδύνου τρομοκρατικής επίθεσης.

Στο Βερολίνο ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ εμφανίστηκε πιο καθησυχαστικός, τονίζοντας ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας» , αλλά παραδέχθηκε ότι υπάρχει ένας «γενικός και μη συγκεκριμένος κίνδυνος» για τη χώρα του. Στη Ρώμη ο υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι ανέφερε ότι η απειλή είναι ρεαλιστική για την Ιταλία, καθώς η χώρα διατηρεί στρατιωτικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν. Ταξιδιωτική οδηγία για την Ευρώπη εξέδωσε και η κυβέρνηση της Ιαπωνίας. Η ταξιδιωτική οδηγία («travel alert»- «επιφυλακή», σύμφωνα με την διπλωματική ορολογία) του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι ένα βήμα πριν από την έκδοση ταξιδιωτικής προειδοποίησης («travel warning»), με την οποία θα καλούνται οι αμερικανοί πολίτες να αποφύγουν ένα ταξίδι στην Ευρώπη.

Στο στόχαστρο ναοί, ξενοδοχεία, αεροδρόμια, ΤV και μετρό
Αμάχους στα τυφλά θέλουν να αιματοκυλήσουν οι ισλαμιστές τρομοκράτες της Αλ Κάιντα και μάλιστα σε «εμβληματικά» σημεία πρωτευουσών της Γηραιάς Ηπείρου, σύμφωνα με ανώνυμες κυβερνητικές πηγές των Ηνωμένων Πολιτειών. Στους πιθανούς στόχους περιλαμβάνονται ο Πύργος του Αϊφελ και η Παναγία των Παρισίων στο Παρίσι, το ξενοδοχείο «Αdlon», ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός και ο πύργος της τηλεόρασης (αριστερά, στη φωτογραφία) στο Βερολίνο, καθώς και το μετρό του Λονδίνου. Επίσης, απειλούνται τουλάχιστον πέντε διεθνή αεροδρόμια, τα οποία δεν έγιναν γνωστά.

TO BHMA

Δημοσίευση σχολίου

 
Top