GuidePedia

0
Η Τουρκία δεν κάνει μονομερείς κινήσεις, διαμήνυσε χτες ο Α. Νταβούτογλου
Να τηρήσει τα συμφωνηθέντα και τα χρονοδιαγράμματα, για τις διευθετήσεις στα ελληνοτουρκικά ζητήματα, ζητά από την Αθήνα η τουρκική κυβέρνηση, η οποία παρακολουθεί με προσοχή και την αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας - Ισραήλ.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Α. Νταβούτογλου, με αφορμή το χτεσινό αγώνα μπάσκετ Ελλάδας - Τουρκίας στην Αγκυρα, στο πλαίσιο του παγκοσμίου κυπέλλου, προσκάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό Δ. Δρούτσα, για να παρακολουθήσουν μαζί το παιχνίδι.

Προηγουμένως, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ΝΤΝV, ο Τούρκος υπουργός σχολίασε τις πληροφορίες για αλλαγές στο τουρκικό αμυντικό δόγμα, που δε θα θεωρεί πλέον αιτία πολέμου την ενδεχόμενη επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια. Οπως δήλωσε, «θα αλλάξει η στάση της Τουρκίας και της Ελλάδας, της μιας απέναντι στην άλλη, με αμοιβαία βήματα. Δεν κάνει μονομερείς κινήσεις η Τουρκία».

Είναι φανερό ότι η σχετική πρωτοβουλία της Τουρκίας θα εκδηλωθεί μόνο αν στο μεταξύ εξασφαλιστούν τα απαραίτητα ανταλλάγματα και οι εγγυήσεις από την ελληνική πλευρά, αν αυτά δεν έχουν ήδη διευθετηθεί.

Από την πλευρά του, ο Ελληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, ανέφερε ότι «υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, θετικές κινήσεις, δυστυχώς και αρνητικές δράσεις» στις σχέσεις με την Τουρκία, ενώ για την αναβάθμιση των σχέσεων με το Ισραήλ, υποστήριξε ότι πρόκειται για στρατηγική και προμελετημένη κίνηση, η οποία «δεν έχει σχέση με τη σημερινή συγκυρία των σχέσεων έντασης, αν θέλετε, μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top