GuidePedia

0
Προσπάθησε να πάρει πίσω για δεύτερη φορά τις δηλώσεις του περί πυρπόλησης τζαμιών στην Κύπρο, ο Τούρκος Στρατηγός εν αποστρατεία. Χθες το βράδυ σε τηλεοπτική εκπομπή αρνήθηκε ξανά ότι είπε ότι πυρπόλησε τζαμί στην Κύπρο προκειμένου να φανεί ότι το έκανε ο εχθρός και έτσι να κάνουν τους τ/κ να εξεγερθούν εναντίον των Ε/κ το 1974. Δήλωσε μάλιστα ότι το τζαμί το πυρπόλησαν οι Ε/κ και ότι, όπως είπε χαρακτηριστικά, ο Έλληνας είναι μάστορας σε αυτά! «Εμείς δεν κάναμε τέτοια», τόνισε, ακόμα όμως και τα τουρκικά μέσα φαίνεται να μην τον πιστεύουν.
Η ίδια εκπομπή δημοσιοποίησε ξανά την πρώτη του συνέντευξη για να δείξει ότι δεν παραποιήθηκαν τα λεγόμενα του και ότι πράγματι είχε παραδεχτεί ότι ανατίναξε τζαμί στην Κύπρο.

Παλαιότερα είχε δηλώσει πως για να προκαλέσει κανείς αναταραχή στο λαό και να αντισταθεί σε κάτι, μπορεί να το καταφέρει αν προβεί σε δολιοφθορές, δημιουργώντας την εντύπωση ότι το έκανε ο εχθρός. Για παράδειγμα, είπε, «πυρπολείτε ένα τζαμί, στην Κύπρο, εμείς, έχουμε πυρπολήσει Τζαμί εκεί», είχε παραδεχτεί.

Σε δηλώσεις του σήμερα ο Τούρκος Προθυπουργός ανέφερε ότι αυτά είναι δουλειά της δικαιοσύνης. Σημειώνεται ότι το όνομα του συγκεκριμένου στρατηγού βρίσκεται πίσω από αρκετές σκοτεινές ιστορίες στην Τουρκία - από την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου της Τουρκίας μέχρι και τα Σεπτεμβριανά του 1955 στην Κωνσταντινούπολη.

SigmaLive

Δημοσίευση σχολίου

 
Top