GuidePedia

0

Ένα μυστηριώδες συμβάν έχει αναφερθεί λίγες μόλις μέρες πριν από την ενεργοποίηση του πρώτου πυρηνικού αντιδραστήρα στο Ιράν, η οποία αναμένεται για το Σάββατο 21 του Αυγούστου, με την επί τόπου παρουσία υψηλόβαθμων αξιωματούχων από τη Μόσχα.
Την Τρίτη, 17 Αυγούστου, ένα ιρανικό μαχητικό συνετρίβη 6 χιλιόμετρα βόρεια του πυρηνικού αντιδραστήρα Μπουσέρ στο νότιο Ιράν. Σύμφωνα με ισραηλινές στρατιωτικές πηγές, το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από το ρωσικής κατασκευής αντιεροπορικό σύστημα TOR-M1, το οποίο είναι αναπτυγμένο για την από αέρος φύλαξη του αντιδραστήρα.

Το διμελές πλήρωμα του αεροπλάνου κατάφερε να εκτιναχθεί έξω από το πιλοτήριο και να προσγειωθεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το πλήρωμα νοσηλεύται σε νοσοκομείο.

Το F-4 Phantom διείσδυσε σε μια απόσταση 6 χιλιομέτρων από τον αντιδραστήρα, ενώ ο εναέριος χώρος για 20 χιλιόμετρα γύρω από αυτόν, είναι κλειστός για όλα τα αεροσκάφη.

Το απόγευμα της Τρίτης, μετά την κατάρριψη του μαχητικού, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ramin Mehmanparast προειδοποίησε ότι "οποιαδήποτε επίθεση κατά του πυρηνικού σταθμού του Μπουσέρ, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις."

fox2magazine

Δημοσίευση σχολίου

 
Top