GuidePedia

0
Βίντεο από την πρόσφατη επίθεση (20 Ιουλίου 2010) του PKK σε στρατιωτικό φυλάκιο του τουρκικού Στρατού στο χωριό Uzumlu πλησίον της πόλης Cukurca της επαρχίας Hakkari, αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στις 25 Ιουλίου. Υπενθυμίζεται ότι αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης ήταν ο θάνατος 6 καταδρομέων και ο τραυματισμός 17 ακόμα.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα S-70 στο στρατόπεδο Fatih της επαρχίας Hakkari και μετέπειτα στα νοσοκομεία με ασθενοφόρα. Μετά την επίθεση ο τουρκικός Στρατός ξεκίνησε επιχείρηση ανεύρεσης και εξουδετέρωσης των μαχητών του PKK χρησιμοποιώντας ελικόπτερα AH-1S Cobra τα οποία έκαναν χρήση φωτοβολίδων για την αντιμετώπιση επερχόμενων αντιαεροπορικών πυραύλων.

Από την επίθεση καταστράφηκε το φυλάκιο και το στρατιωτικό υλικό που βρισκόταν εκεί, όπως βαριά πυροβόλα, όλμοι κλπ. Παράλληλα οι μαχητές του PKK απέσπασαν αρκετά από τα όπλα που βρήκαν εντός του φυλακίου. Όπως φαίνεται και στο βίντεο ένα ελικόπτερο S-70 απογειώνεται από το τουρκικό φυλάκιο και εκτελεί κύκλους στην περιοχή της επίθεσης. Ακολουθεί το βίντεο από την επιχείρηση.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top