GuidePedia

0

Στις 16-6-2010, στον Εχίνο της Ξάνθης έγινε ένα τουρνουάποδοσφαίρου και ένας… διαγωνισμός ανάγνωσης ποιημάτων, με διοργανωτή τον τουρκομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε. Από την πρόστυχη ομιλία του τελευταίου δεν θα σχολιάσουμε ούτε την δουλικότητα του έναντι του "κυρίου προξένου", που φυσικά ήταν παρών, την "πούστικη" καλλιέργεια του φανατισμού (οι του ΛΑΟΣ θέλουν να μας κάνουν σα τις καμπάνες των εκκλησιών, να μας κουνάνε όπου θέλουν), ούτε τα φασιστικά ξερατά από μικροφώνου (κάποια στιγμή ούρλιαξε "εμείς είμαστε η τουρκικη μειονότητα της Δυτικής Θράκης, υπάρχει κάποιος που ισχυρίζεται κάτι διαφορετικό από αυτό;" για να δεχτεί χειροκροτήματα),
ούτε τα γνωστά ψέματα για τα μειονοτικά "προβλήματα", ούτε τις άμεσες απειλές προς τους συνειδητούς Πομάκους ("αν υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να πουλήσουν τους Τουρκομουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης για χάρη των συμφερόντων τους, θα πρέπει να ξέρουν πως εμάς, τους 150.000 Τούρκους, θα μας βρουν απέναντι τους!").
Όλα τούτα τα έχουμε πια συνηθίσει και δεν κάνουν εντύπωση σε κανέναν, τουλάχιστον μεταξύ των αναγνωστών μας που ξέρουν το ποιόν του συγκεκριμένου ατόμου μα και των άλλων ενεργούμενων της Άγκυρας στη Θράκη.
Θα προσπαθήσουμε σήμερα μόνο να σχολιάσουμε, με τον κοσμιότερο δυνατό τρόπο την κάτωθι αναφορά του λεγάμενου:
"…Μου τηλεφώνησαν από το ραδιόφωνο του TRT και μου είπαν πως η Ε.Ε. ζητάει να αποδώσουμε το ορφανοτροφείο που υπήρχε στην Πρίγκηπο στο Πατριαρχείο και μάλιστα αμέσως να ανοίξει.
Μου είπαν "Κύριε μουφτή ποια είναι η γνώμη σας για αυτό;".
Τους είπα πως ανατρίχιασα και είπα: "Για ποια Ε.Ε. μου μιλάτε; Τη στιγμή που τα ορφανά μας γυρνάνε στους δρόμους, τη στιγμή που δεν έχουμε ένα γηροκομείο για τις ανάγκες των ηλικιωμένων μας, τη στιγμή που έχουν αρπάξει τα σχολεία από τα χέρια μας, τη στιγμή που δεν μας επιτρέπουν να επισκευάσουμε τα τζαμιά μας, που οι μουφτείες μας είναι υπό κατοχή, που οι βακουφικές επιτροπές είναι υπό κατοχή, για ποιο ορφανοτροφείο μου μιλάτε;"
Τι έχουμε λοιπόν εδώ; Τη νέα τακτική του τουρκισμού σε σχέση με την… αμοιβαιότητα… Πόλης-Θράκης!
Αυτό το αποκορύφωμα του θράσσους που δεν βρίσκει ένα σοβαρό αντίλογο – μια ροχάλα στα μούτρα ας πούμε.
Ανατριχιάζουν τα τουρκοειδή κνώδαλα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου, αυτή τη δωρεά του Γ. Ζαρίφη που πρέπει να το αποδώσουν πάλι στους νίμιμους ιδιοκτήτες του!
Όμως ο Μέτε πάει και παρακάτω: "Για ποιο ορφανοτροφείο" του μιλάνε, όταν τα δικά τους ορφανά "γυρνάνε στους δρόμους";
Να σου πούμε λοιπόν εμείς μέσα από εδώ αγαπητέ πρακτοράκο για ποιο ορφανοτροφείο μιλάμε, ώστε να μην είσαι τόσο αστοιχείωτος, τόσο Τούρκος.
Μιλάμε για το Ορφανοτροφείο που στις αρχές του 20ου αιώνα μάζευε και νοσήλευε χιλιάδες ελληνόπουλα, που οι γονείς τους σφαγιάστηκαν από τους ανθρωπόμορφους βασιβουζούκους που εσύ καμαρώνεις να θεωρείς προγόνους σου.
Παιδιά που ορφάνεψαν από την Ανατολική Θράκη ως τον Πόντο και ήρθαν εδώ και βρήκαν αποκούμπι, σακατεμένοι, ανήλικοι ικέτες, με τρόμο και τράχωμα στα μάτια, χτυπημένα από την ελεεινή φυλή που βρώμισε την Μικρασιατική γη και την ιστορία του ανθρώπινου γένους.
Κατάλαβες τώρα για ποιο ορφανοτροφείο μιλάμε; Όταν θα υπάρξει ΕΝΑ τέτοιο ορφανό "στα χωριά σου" τότε θα μπορείς αφού πλύνεις το στόμα σου, να μιλήσεις για το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου.

Υ.Γ. Ιστολογίου: Μήπως ο ψευτομουφτής Μετέ θα έπρεπε να αναφερθεί συγκεκριμένα στα όσα καταγγέλει; Η αοριστολογία μπορεί να είναι το επάγγελμά του, αλλά αυτό το επάγγελμα μπορεί να το ασκεί στην "μητέρα πατρίδα" του και όχι στην Ελλάδα. Ας μας πει λοιπόν ο λαλίστατος ψευτομουφτής ποιά ορφανά γυρνάνε στους δρόμους. Ας μας πει τον λόγο που πρέπει να υπάρξει ένα μουσουλμανικό γηροκομείο, τη στιγμή που η ελληνική πολιτεία έχει μεριμνήσει για γηροκομεία αλλά και για ορφανοτροφεία για όλους τους έλληνες πολίτες. Η διαφοροποίηση που επιθυμεί ο ψευτομουφτής που αποσκοπεί; Στην δημιουργία και άλλων γκετοποιημένων μουσουλμάνων, που θα βρίσκονται κάτω από την "επιμέλεια", δηλαδή τους εκβιασμούς των προξενικών και φυσικά του ίδιου του ψευτομουφτή...
Κι επειδή ο ψευτομουφτής είναι και μεγάλος ψεύτης, ας μας πει ποιά σχολεία μουσουλμανικά έχουν κλείσει... ή μήπως όταν λέει "τη στιγμή που έχουν αρπάξει τα σχολεία από τα χέρια μας" εννοεί πως επιθυμεί ο ίδιος και η παρεούλα του να έχουν άμεση και απόλυτη πρόσβαση στην παιδεία των ελλήνων μουσουλμανοπαίδων, να εκδιωχθούν οι διορισμένοι χριστιανοί δάσκαλοι και καθηγητές από τα μειονοτικά σχολεία, προκειμένου να παράγουν ανενόχλητα γενίτσαρους;
Κι επειδή ο ψεύτης ποτέ δεν αρκείται σε ένα και μόνο ψέμα, ο ψευτομουφτής Αμέτ Μετέ συνεχίζει να παράγει βοθρολύματα δηλώνοντας "τη στιγμή που δεν μας επιτρέπουν να επισκευάσουμε τα τζαμιά μας"!!! Ε, λοιπόν, αγαπητέ ψευτράκο Μετέ, πες μας ποιό τζαμί δεν σου επιτρέπουν να επισκευάσεις... Ονόμασέ το και άσε τα ψευτο-λογίδριά σου. Να σε ενημερώσουμε μήπως για το πόσα επισκευάζονται αυτή τη στιγμή; Μήπως θέλεις ενημέρωση για το πόσα τζαμιά φτιάχτηκαν χωρίς οικοδομικές άδειες και με την ανοχή του ελληνικού κράτους; Μήπως θέλεις να σου απαριθμήσουμε πόσα τζαμιά έγιναν στην Θράκη και πόσες εκκλησίες γκρεμίστηκαν στην Τουρκία; Καλός ο μονόλογος, κύριε Μετέ, αλλά επιθυμητός μόνο σε φασιστικά καθεστώτα. Όπως αυτό το φασιστικό άτυπο καθεστώς που θέλετε να εγκαθιδρύσετε στους κόλπους της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης. Με την πολυ-επίπεδη τρομοκράτηση των μουσουλμάνων, οι οποίοι συνεχίζουν να ανθίστανται στις ορέξεις σας (ορέξεις πλουτισμού και εξουσίας και τίποτε άλλο, έτσι για να καταλαβαινόμαστε επιτέλους).
Στα "εσωτερικά" της μουσουλμανικής μειονότητας δεν θέλω να εισέλθω, αλλά ο ψευτομουφτής φρόντισε να "καρφωθεί" από μόνος του, σχετικά με τα "σχέδιά" του και το πως ακριβώς αντιλαμβάνεται τη θέση του μουφτή. Είπε συγκεκριμένα "οι μουφτείες μας είναι υπό κατοχή, που οι βακουφικές επιτροπές είναι υπό κατοχή"... Αγαπητέ Μετέ, το ότι οι μουφτήδες διορίζονται από το κράτος δεν πρέπει να σου φαίνεται παράξενο. Το ίδιο ακριβώς γίνεται και στην Τουρκία, την "μητέρα πατρίδα" σου. Το να ζητάς να ισχύει εδώ, στην Ελληνική Θράκη, κάτι που δεν ισχύει ούτε στην Τουρκία, είναι απολύτως ελέγξιμο και έρχεται σε άμεση σχέση με τις προσωπικές σου φιλοδοξίες. Εάν τώρα, ο Αμέτ Μετέ θέλει να "βάλει χέρι" στις βακουφικές περιουσίες, αυτό δεν μας αφορά. Είναι καθαρά ζήτημα των μουσουλμάνων της Θράκης και φυσικά των νόμων που διέπουν το Ελληνικό κράτος.
Τι να σου κάνω, αγαπητέ μου Μετέ; Βλέπεις, ζεις στην Ελλάδα, όσο και αν σε στεναχωρεί αυτό. Αν, βέβαια, σε στεναχωρεί πολύ, κανείς δεν σε εμποδίζει (και ούτε πρόκειται να σε εμποδίσει, πίστεψέ με) να επιστρέψεις στην Τουρκία... Αλλά, πως να πας εκεί; Αφού έχεις αναλάβει την βαθύτατη υποχρέωση να "επιτελέσεις ένα έργο" εδώ στη Θράκη... Σωστά;

Δημοσίευση σχολίου

 
Top