GuidePedia

0
Η αστυνομία διαρρέει ότι δεν θεωρεί την προκήρυξη σοβαρή, αλλά σοβαροί αναλυτές εκφράζουν έντονες αντιρρρήσεις.
Δείτε τα σημεία κλειδιά
Η μυστηριώδης προκήρυξη που εστάλη στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία για το φονικό τρομοκρατικό χτύπημα μέσα στο γραφείο του υπουργού Δημόσιας Τάξης με θύμα τον υπασπιστή του, για την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία δεν θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή, αλλά σοβαροί αναλυτές κάνουν λόγο για σημαντική προκήρυξη, που ίσως θεωρείται απαρχή ενός νέου κύκλου τρομοκρατίας.

Παρά το γεγονός λοιπόν ότι η προκήρυξη αυτή υποβαθμίζεται σχετικά από την ελληνική αστυνομία, αναλυτές μιλώντας στο NewsIt την κρίνουν ως ιδιαίτερα σοβαρή, καθώς υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία με τις προκηρύξεις της 17 Νοέμβρη κάνοντας πολλούς να αναρωτιούνται εάν είναι τυχαίο ή αυτό το χτύπημα αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια της δράσης της τότε τρομοκρατικής οργάνωσης.

Στην προκήρυξη δίνονται πολλές λεπτομέρειες για όλο το στήσιμο του τρομοκρατικού χτυπήματος αλλά και τη συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού προκειμένου να πείσουν ότι είναι αυτοί που γράφουν και πως δεν πρόκειται για μία φάρσα.

Μέσα στην προκήρυξη υπάρχουν εδάφια από διακηρύξεις της Γαλλικής Επανάστασης που είχε επίσης χρησιμοποιήσει η 17 Νοέμβρη σε προκήρυξή της και για τη περίπτωση του Οτσαλάν το 1999. Το γεγονός επίσης ότι αναφέρονται στην εικόνα της Ελλάδας με την οικονομική κρίση, την παρέμβαση του ΔΝΤ και τα σκληρά μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση, δείχνει ότι προσπαθούν να προσδιορίσουν το ιδεολογικό τους υπόβαθρο.

Επίσης, αποστολέας της προκήρυξης στην Ελευθεροτυπία φαίνεται να είναι ο Θανάσηςς Κλάρας, που είναι το πραγματικό όνομα του Άρη Βελουχιώτη. Αυτό μόνο τυχαίο δεν θεωρείται από αναλυτές, καθώς αξίζει να σημειωθεί ότι η 17 Νοέμβρη στη γιάφκα της οδού Πάτμου είχε τη φωτογραφία του Άρη Βελουχιώτη πάνω από τα όπλα.

Ακόμα και ο στόχος, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει τη σημασία του, καθώς η επίθεση στο γραφείο του θεωρείται συμβολική για να δείξει ότι τα μέλη αυτής της νέας οργάνωσης στρέφονται κατά του “διώκτη” της 17 Νοέμβρη και των άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων.

Οι αποστολείς εξαπολύουν προσωπική επίθεση κατά του υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη, τον οποίο περιγράφουν ως “μανιακό διώκτη των αγωνιζομένων ανθρώπων” και “αδίστακτο στη χρήση δολοφονικής βίας”. Επίσης στοχοποιούν τους υπεύθυνους των ΜΜΕ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι αναλυτές δεν θεωρούν τυχαίο ούτε το γεγονός ότι η προκήρυξη εστάλη στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, εκεί δηλαδή που έστελναν πάντα τις προκηρύξεις η 17 Νοέμβρη.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top