GuidePedia

0
Το αντάρτικο πόλεων που τις τελευταίες ημέρες, προκλήθηκε από το μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων σε Κορυδαλλό και Θεσσαλονίκη, έχει θέσει σε συναγερμό την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Οι διωκτικές αρχές εκφραζουν φόβους, ότι και για λόγους εντυπώσεων, οι ασύλληπτοι τρομοκράτες, μπορεί να ξαναχτυπήσουν,
ενώ μετά την τελευταία επίθεση στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου άγνωστος που τηλεφώνησε έδωσε διορία μόλις μισή ώρα για να εκκενωθούν τα δικαστήρια, ο προβληματισμός είναι έντονος.
Ως διπλή βομβιστική επίθεση με πολλαπλά νοήματα, ερμηνεύεται από την Αστυνομία η ηχηρή επανεμφάνιση της τρομοκρατίας μετά τις ομαδικές συλλήψεις των φερόμενων ως εμπλεκόμενων στον "Επαναστατικό Αγώνα".

Οι τρομοκρατικές ομάδες που έσπειραν τον πανικό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν επέλεξαν τυχαία τους στόχους τους (φυλακές Κορυδαλλού και Δικαστήρια Θεσσαλονίκης), θέλοντας αφ’ ενός να δηλώσουν ότι η τρομοκρατία παρά τις συλλήψεις είναι πάντα εδώ ,εκδηλώνοντας παράλληλα τη συμπαράστασή τους στους κρατουμένους και αφ’ ετέρου καταδεικνύοντας σαν στόχο τους, την δικαιοσύνη.

Ο πονοκέφαλος για την Αντιτρομοκρατική μόλις ξεκίνησε, καθώς οι ομάδες που έδρασαν και στις δύο περιπτώσεις ήταν άριστα οργανωμένες, χρησιμοποίησαν μεγάλες ποσότητες εκρηκτικής ύλης, και το κυριότερο, δεν ανέλαβαν ακόμα την ευθύνη, πυροδοτώντας φόβους για νέο μπαράζ χτυπημάτων…

Οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής εστιάζονται στην οργάνωση "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς" αλλά και άλλες ένοπλες ομάδες.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Βήμα», η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε κατάσταση αιφνιδιασμού, καθώς υπήρχε η εκτίμηση ότι μετά την εξάρθρωση του "Επαναστατικού Αγώνα" δεν υπήρχαν τα περιθώρια δράσης σε άλλες οργανώσεις.

Τώρα όμως διαπιστώνεται ότι έχουν νέα αποθέματα εκρηκτικών και τη δυνατότητα να πραγματοποιούν επιθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με χαρακτηριστική ευκολία.

Οι αστυνομικοί θεωρούν πιθανό οι δύο επιθέσεις σε Κορυδαλλό και Θεσσαλονίκη να είναι έργο ασύλληπτων μελών των «Πυρήνων».

Ήδη υπάρχει ανοιχτή γραμμή μεταξύ των τμημάτων της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ εκτιμάται ότι η βόμβα στα δικαστήρια σχετίζεται με καταδίκες αντιεξουσιαστών της συμπρωτεύουσας.

Η ΕΛ.ΑΣ. επανεξετάζει στοιχεία για παλαιότερες επιθέσεις της «Πυρήνων» στη Θεσσαλονίκη. Υπενθυμίζεται ότι η οργάνωση έχει προχωρήσει σε σειρά επιθέσεων στη συμπρωτεύουσα.

Παράλληλα, η Αντιτρομοκρατική προσπαθεί να λύσει τον γρίφο της δράσης της οργάνωσης «Επαναστατική Ταξιαρχία» η οποία στις 10 Ιουνίου 2006 είχε τοποθετήσει βόμβα στον Κορυδαλλό, στο ίδιο σημείο.

Ο κεντρικός συμμετέχων ήταν άτομο που είχε στενή σχέση με συλληφθέντα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top