GuidePedia

0
Επίθεση στο ΚΚΕ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, καλώντας το κόμμα να ξεκαθαρίσει ενώπιον του Σώματος «αν ξεκίνησε το αντάρτικο».
Ο κ. Καρατζαφέρης ισχυρίστηκε ότι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ καλούσαν τους διαδηλωτές «να κάψουν τη Βουλή».
Έντονη ήταν η αντίδραση της Αλέκας Παπαρήγα, η οποία κατηγόρησε τον ΛΑΟΣ για προβοκάτσια.
Είπε μάλιστα ότι στο χώρο του Αγνώστου Στρατιώτη είχαν συγκεντρωθεί μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης, που κρατούσαν σημαίες του ΠΑΜΕ.
Η γενική γραμματέας είπε ότι το κόμμα της δεν ψήφισε το Σύνταγμα «και λέμε στο λαό ότι είναι ένα κακό Σύνταγμα και πρέπει να παλέψει για την δημιουργία αλλαγής αυτού του Συντάγματος».

Αργότερα η γενική γραμματέας παραχώρησε έκτακτη συνέντευξη Τύπου στην οποία άσκησε δριμύτατη κριτική στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ: «Ο ΛΑΟΣ με επικεφαλής τον Γιώργο Καρατζαφέρη επιχείρησε όχι μόνο να αξιοποιήσει τα επεισόδια, αλλά ενδεχομένως και να τα περίμενε.

» Ο λαός δεν πρέπει να μπει στο γύψο, πρέπει να συνεχίσει να παλεύει ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία μπορεί και να ενισχυθούν τους επόμενους μήνες, έτσι, ώστε να πετύχει ουσιαστικές και δραστικές αλλαγές στο πολιτικό σχηματισμό και στο Κοινοβούλιο» και προειδοποίησε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα επέλθει για το λαό παγετώνας.

Δεν απέκλεισε τη συμμετοχή του κόμματός της στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών κατά της βίας, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά διευκρίνισε ότι «η σύσκεψη πρέπει να γίνει λαμβάνοντας υπόψη τη λαϊκή συναίνεση και την κοινωνική συνοχή και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται αυτές οι συγκεντρώσεις για να κλείσουν το στόμα του λαού».

Στις δηλώσεις της Αλέκας Παπαρήγα απάντησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ: «Κάποιοι που πόνταραν στο ΧΑΟΣ, πήραν σήμερα μια αιματηρή προκαταβολή. Οι ακραίες φωνές που απέτρεψαν την Σύγκληση των Πολιτικών Αρχηγών και την όποια συνεννόηση, δημιούργησαν ένα ανατρεπτικό υπόστρωμα, που διευκόλυνε την δράση των αντι-εξουσιαστών.

» Όταν παίζεις ρώσικη ρουλέτα, η σφαίρα δεν μένει πάντα στην θαλάμη. Απευθύνω έκκληση προς όλους για αυτοσυγκράτηση. Τώρα πλέον δεν απειλείται μόνο η Οικονομία μας, αλλά ενδεχομένως η Δημοκρατία και το Σύνταγμα.

» Ό,τι δεν κατόρθωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα επί Γεωργίου Παπανδρέου του πρεσβυτέρου, το προσπαθεί και πάλι τώρα, επί Γεωργίου Παπανδρέου του νεωτέρου.»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης καταδίκασε τα επεισόδια, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του θα εξακολουθεί να βρίσκεται απέναντι σε ακραίες συμπεριφορές.


Ασκησε έμμεση κριτική στο ΚΚΕ -σε σχέση με πρόσφατες δηλώσεις του Μ.Μαΐλη- λέγοντας ότι το Σύνταγμα της χώρας αλλάζει μέσω Βουλής και όχι με τις μολότοφ στα πεζοδρόμια.


«Τα σημερινά γεγονότα επέφεραν στη χώρα μας ένα διπλό πλήγμα: Χτυπήθηκε η δημοκρατία, κάποιοι την έπληξαν με τα λεγόμενά τους στην αίθουσα και το δεύτερο οικονομικής φύσεως.


» Γιατί έχει καταγραφεί ότι η Ελλάδα είναι ένας προορισμός προς αποφυγήν. Κάποιοι που κήδονται των συμφερόντων των εργαζομένων, ας το λάβουν και αυτό υπόψιν. Εμείς λέμε όχι στις δυνάμεις το χάους, ναι στις δυνάμεις της πατριωτικής ευθύνης» κατέληξε.
ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top