GuidePedia

0
Διάχυτη η προσπάθεια στον ΣΥΡΙΖΑ για συσπείρωση καθώς έχει καθηλωθεί στο 4,6%.
Η είδηση για συνάντηση Αλ. Τσίπρα και Αλ.Αλαβάνου χθες το μεσημέρι στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οδό Βαλτετσίου, σήμανε συναγερμό όχι μόνο για τα επιτελεία Κουμουνδούρου και οργανώσεων που συναποτελούν την πολιτική συμμαχία αλλά και μεταξύ των μελών τους τα οποία, όπως έλεγαν στελέχη του χώρου, «πολύ θα ήθελαν μια κοινή πορεία όλων των δυνάμεων της ριζοσπαστικής Αριστεράς» .
Σε μια συγκυρία όπου οι εργαζόμενοι πλήττονται από τα οικονομικά μέτρα στα οποία συμφώνησαν κυβέρνηση- ΕΕ- ΔΝΤ, υπάρχει μια διάχυτη προσπάθεια σε ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ για συσπείρωση, αναδεικνύοντας το δόγμα «η ισχύς εν τη ενώσει». Επιπλέον, υπάρχει προβληματισμός γιατί, όπως δείχνουν οι σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εγκολπώνεται δημοσκοπικά τη δυσαρέσκεια του κόσμου από την κυβερνητική πολιτική, με τα ποσοστά του να είναι καθηλωμένα στο εκλογικό (4,6%).

Τα «αγκάθια» παραμένουν και είναι αμφίβολο αν το «σπάσιμο του πάγου» μεταξύ του προέδρου του ΣΥΝ και του κ. Αλαβάνου λάβει μορφή και πολιτικής συνεννόησης. Είναι ενδεικτικό ότι αναδεικνύεται ως ένα από τα καίρια σημεία τριβής πότε, από ποιους και με ποιους θα γίνει κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή κυοφορείται ήδη με συμμετοχή ξένων αντιπροσωπειών από κόμματα όλου του φάσματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς αλλά προ ημερών το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής είχε ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσει κεντρική συγκέντρωση στην Αθήνα στις 17 Μαΐου με ομιλητές τον κ. Αλαβάνο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρ. Κατσούλα (ΚΟΕ) και κυρία Μαρία Μπόλαρη (ΔΕΑ). Πάντως η ιδέα μιας κοινής συνάντησης τέθηκε από εκπροσώπους συνιστωσών, μεταξύ των οποίων είναι η ΑΚΟΑ, η «Ρόζα», το «Κόκκινο», και έγινε αποδεκτή απ΄ όλους, συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΝ. Ετσι, κανονίστηκε για χθες το μεσημέρι συνεδρίαση των μελών της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία μετέχει ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Τσίπρας, με τη συμμετοχή του κ. Αλαβάνου, των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ κκ. Π. Λαφαζάνη και Φ. Κουβέλη αλλά και του κ. Ι. Δραγασάκη. Ωστόσο ο κ. Κουβέλης δεν παρέστη, προβάλλοντας λόγους ανειλημμένων υποχρεώσεων- όπως είπε μιλώντας στο «Βήμα», «δεν θα πάω γιατί έχω δουλειά. Αλλιώς θα ήμουν εκεί». Επίσης, αν και εκλήθη, αποφάσισε να μη μετάσχει ο κ. Δραγασάκης, εκτιμώντας ότι δεν έχει ειδικό ρόλο ώστε να θεωρεί απαραίτητη τη συμμετοχή του.

Οι κκ. Τσίπρας και Αλαβάνος έχουν να συναντηθούν από τότε που επισημοποιήθηκε η πλήρης ρήξη των σχέσεών τους, τον Ιούνιο του 2009, οπότε ο κ. Αλαβάνος είχε προσέλθει στα γραφεία της Κουμουνδούρου και είχε ανακοινώσει την απόφασή του να παραιτηθεί από επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από βουλευτής Ηρακλείου. Ο κ. Αλαβάνος είχε κατηγορήσει τότε την ηγεσία του ΣΥΝ, μεταξύ άλλων, για μεγάλα λάθη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των εθνικών εκλογών αλλά και για τη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου, ενώ αργότερα δήλωσε «μέλος ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου» και πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής.

TO BHMA

Δημοσίευση σχολίου

 
Top