GuidePedia

0
«Αυτά δεν γίνονται κάθε μέρα» έλεγαν χθες πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε νέα λευκή απεργία όπως αυτή της Δευτέρας. Από την άλλη πλευρά όμως, ανέμεναν από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Ευ. Βενιζέλο να τηρήσει τις δεσμεύσεις του και να αποκαταστήσει τις μισθολογικές απώλειες που έχουν οι πιλότοι από την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης του πτητικού επιδόματος.

Χθες πάντως το κλίμα στην Πολεμική Αεροπορία ήταν βαρύ. Οι πιλότοι στην πλειονότητά τουςεμφανίζονται ενοχλημένοι από το ύφος και το περιεχόμενο της επιστολής-απάντησης του κ. Βενιζέλου στην πρωτοβουλία τους. Ωστόσο επέστρεψαν στα καθήκοντά τους. Πυροσβεστικό ρόλο έχει αναλάβει η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας. Χθες ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχος (Ι) Βασ. Κλόκοζας μετέβη στη Σούδα, ενώ ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος (Ι) Αντ. Ατματζάκης είχε συνομιλία με τους πιλότους στις πτέρυγες μάχης σε Βόλο και Λάρισα.

Οι πιλότοι θεωρούν ότι η αντίδραση του υπουργού ήταν και λανθασμένη και άδικη. Αδικη λόγω του ύφους και λανθασμένη λόγω του περιεχομένου. Πολλοί εξ αυτών επισημαίνουν σειρά δηλώσεων τόσο του υπουργού Εθνικής Αμυνας όσο και του αναπληρωτή υπουργού κ. Π. Μπεγλίτη με τις οποίες παρέχονταν διαβεβαιώσεις ότι το πτητικό επίδομα θα εξαιρεθεί από την ένταξη στη φορολογική κλίμακα. Και δεν ξεχνούν να επισημάνουν ότι ήδη τους έχει αφαιρεθεί ο 14ος μισθός μέσω της περικοπής κατά 30% των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων, αλλά και του επιδόματος αδείας.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top