GuidePedia

0
Παρά τα πολύ σκληρά μέτρα για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, η κυβέρνηση καταφέρνει να διατηρεί μεγάλη διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για την εφημερίδα "Real News", το ΠΑΣΟΚ προηγείται ως προς την πρόθεση ψήφου της ΝΔ με 10,7 μονάδες διαφορά. Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 31,9%, η ΝΔ 21,2%, το ΚΚΕ 7,2%, ο ΛΑΟΣ 5,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ 4,4%. Τα κόμματα εξουσίας καταγράφουν μείωση του ποσοστού τους σε σχέση με προηγούμενη δημοκόπηση της ίδιας εταιρείας.

Οι πολίτες εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την κατάσταση της οικονομίας και σε ποσοστό 72,2% θεωρούν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά.
Επίσης, ένα μεγάλο ποσοστό θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να προχωρήσει σε ανασχηματισμό με πρώτους υποψήφιους για... τους Θόδωρο Πάγκαλο, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Λούκα Κατσέλη.
Ποσοστό 72,2% θεωρεί ότι υπάρχουν σήμερα δυνάμεις στην κοινωνία που δεν εκπροσωπούνται από κανένα κόμμα, ενώ το 62% αξιολογεί ως καλή την ιδέα δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα από αυτές τις δυνάμεις.
Σε ερώτημα σχετικά με τα μέτρα της κυβέρνησης, ποσοστό 75,2% τα θεωρεί κοινωνικά άδικα, ενώ το 47,7% δέχεται να υποστεί νέες θυσίες για να επιτευχθεί η ανάκαμψη, έναντι 43,9% που δεν δέχεται.
Σε άλλη δημοσκόπηση της "Rass" που δημοσιεύει η εφημερίδα "Το Παρόν", ποσοστό 66,8% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν αποκόμισε τα μέγιστα δυνατά οφέλη με την απόφαση της συνόδου κορυφής της ΕΕ, ενώ το 68,4% εκτιμά ότι δεν θα έπρεπε να είχε εμπλακεί το ΔΝΤ στο μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας.
Τέλος, η έρευνα της εταιρείας "Alco" για την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", συμφωνεί ως προς το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι και ως προς την ψυχολογία των πολιτών.
Έτσι σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της "Alco", το ΠΑΣΟΚ ως προς την πρόθεση ψήφου είναι μπροστά με 32,1%, ακολουθεί η ΝΔ με 22,1%, το ΚΚΕ με 6,3%, ο ΛΑΟΣ με 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,4% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 2,1%.
Στο ερώτημα "αν η Ελλάδα θα μπορέσει τελικά να ξεπεράσει την οικονομική κρίση", η μεγάλη πλειοψηφία αισιοδοξεί, δηλώνοντας "ναι" σε ποσοστό 60,45%, ενώ "όχι" λέει το 30,8%.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top