GuidePedia

1
Συνέντευξη στο περιοδικό Time παραχώρησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει, αν και ο λαός δοκιμάζεται και θα δοκιμαστεί και τα επόμενα χρόνια, λόγω των μέτρων για τον περιορισμό του ελλείμματος.


Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα είχε χάσει την αξιοπιστία της στις διεθνείς αγορές και με τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, κατάφερε να την ανακτήσει, ώστε να υπάρξουν τα περιθώρια για τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.

Ερωτηθείς για το κάτα πόσο γνώριζε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση, ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι γνώριζε πως τα πράγματα δεν ήταν καλά, αλλά δεν ήξερε ακριβώς πόσο άσχημη ήταν η κατάσταση.

Σε ερώτηση για το αν οι Έλληνες θα μπορούν να περιμένουν ότι θα έχουν και στο μέλλον την υποστήριξη του κράτους, σε μια σειρά από θέματα όπως η Υγεία και η Ασφάλιση, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι αυτό που θα πρέπει να εξασφαλιστεί είναι η επιβίωση του κράτους, μέσω της καταπολέμησης της σπατάλης.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν ακόμα και μέσα στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου, παραδέχεται ότι προκειται για δύσκολο εγχείρημα, ωστόσο όπως λέει για να αλλάξει η χώρα πρέπει να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι.

Ο κ. Παπανδρέου σημειώνει ότι έχει στο μυαλό του την εφαρμογή του Νορβηγικού μοντέλου στο κράτος, λαμβάνοντας όμως υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Ελλήνων.

Σε ερώτηση για τα θέματα διαφθοράς και το αίτημα των πολιτών "να μπει επιτέλους κάποιος φυλακή", ο πρωθυπουργός λέει ότι και ο ίδιος το ακούει και το καταλαβαίνει και στόχος της κυβέρνησης είναι να καταπολεμηθεί η διαφθορά με την ενίσχυση των θεσμών και το τέλος του πελατειακού κράτους.

Ερωτηθείς για το αν η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετώπισε αποτελεσματικά τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, ο Γιώργος Παπανδρέου σημειώνει ότι η Ευρώπη έχει κάνει σημαντικά βήματα, αλλά παραμένει σε μεταβατική περίοδο.

Δημοσίευση σχολίου

  1. Πασχαλινές δέξου ευχές, απο τη καρδια βγαλμένες, ολες οι μέρες της ζωής να΄ναι αναστημένες!



    Χρόνια Πολλά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top