GuidePedia

0
"Κλείδωσε" πριν λίγα λεπτά στις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, το σχέδιο βοήθειας στην Ελλάδα με συμφωνία μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας ως προς τον μηχανισμό και την διαδικασία. Ο Γάλλος προεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατέληξαν σήμερα στις Βρυξέλλες σε μία συμφωνία για την οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, η οποία θα υποβληθεί στον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία.


Την πληροφορία επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης.

To σχέδιο, σε γενικές γραμμές προβλέπει διμερείς χρηματοδοτήσεις εντός Ε.Ε. με την έγκριση της ΕΚΤ και ένα μέρος της βοηθείας θα προέλθει από δανειοδότηση του ΔΝΤ.

Aυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η βοήθεια προς την Ελλάδα θα παρασχεθεί μόνο στην περίπτωση που η Ελλάδα το χρειαστεί, δηλαδή φτάσει στα όρια της πτώχευσης.

Η συμφωνία ήρθε μετά από σκληρή διαπραγμάτευση μεταξύ του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί και της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελας Μέρκελ. Στην σύσκεψη από ένα σημείο και μετά συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλωντ Τρισέ και ο πρόεδρος της ΕΕ κ. Ρομπέι.

Στη συνάντηση αυτή όταν ολοκληρώθηκε και ο Έλλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να ενημερωθεί για το κοινό σχέδιο που θα προτείνουν στη Σύνοδο η Γερμανία και η Γαλλία.

Η στάση των Γερμανών προς την Ελλάδα ήταν πολύ σκληρή και είναι κοινή η εντύπωση ότι "πέρασε" η γνώμη του Βερολίνου, παρά του Παρισιού που δεν ήθελε εμπλοκή του ΔΝΤ.

Η Ελλάδα δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσει αυτή την συμπεριφορά των Γερμανών και της Γερμανίας που έβαλαν το ΔΝΤ στη χώρα μας "από την πίσω πόρτα" ανεξάρτητα αν δεχθούμε τελικά αυτό το σχέδιο ή όχι.

Και να μην το ξεχάσουμε έμπρακτα σε ότι αφορά τα πάσης φύσεως γερμανκά προϊόντα και ειδικά το τομέα της Άμυνας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top