GuidePedia

0

Όποια κι αν είναι η απόφαση σήμερα, η νέα πορεία της Ελλάδας θα είναι μια θετική πορεία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσερχόμενος την Πέμπτη στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, λίγο πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής. Θα τα καταφέρουμε μόνοι μας, πρόσθεσε και τόνισε ότι η σημερινή ημέρα αποτελεί πρόκληση για την ΕΕ. Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά - Παπανδρέου για κοινή στάση στις Βρυξέλλες.


Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι σήμερα είναι μια συμβολική, σημαντική ημέρα για τον ελληνισμό και πρόσθεσε ότι «θα τα καταφέρουμε με τις δικές μας δυνάμεις».

Συμπλήρωσε ότι η φέτος η 25η Μαρτίου είναι πολύ σημαντική και δύσκολη για την Ευρώπη και η πρόκληση είναι μεγάλη, συνίσταται δε στο να δείξει διάθεση η Ένωση να στηρίξει την Ευρωζώνη, το κοινό νόμισμα και την κοινή πορεία.

Πιστεύω ότι τα μηνύματα θα είναι τέτοια, που θα δείξουν ότι όλοι οι ηγέτες της ΕΕ θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Στη αρχή των δηλώσεών του κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στα τολμηρά, όπως τα χαρακτήρισε, μέτρα που έλαβε η Ελλάδα και τόνισε την αποφασιστικότητα της χώρας να ρυθμίσει εκείνη τα του οίκου της.

Έκανε λόγο για τα πιο ριζοσπαστικά μέτρα που έχει πάρει ποτέ κυβέρνηση, τα οποία βάζουν τη χώρα σε μια νέα πορεία και πρόσθεσε ότι τα μηνύματα αλληλεγγύης που φθάνουν στην Ελλάδα από όλες τις γωνιές της γης δείχνουν ότι είμαστε στη σωστή πορεία.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top