GuidePedia

0
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι έτοιμη να προσφέρει δάνεια στην Ελλάδα με ευνοϊκά επιτόκια όπως σε όλες τις κοινοτικές χώρες που βρίσκονται σε ανάλογη με αυτή θέση. Τη δήλωσε αυτή έκανε χθες ο πρόεδρος της ΕΤΕΠ, Βέλγος χριστιανοδημοκράτης Φιλίπ Μεϊστάντ.Η κερδοσκοπία, συνέχισε ο ίδιος, των διεθνών αγορών εις βάρος αυτής της χώρας ήταν και είναι σκανδαλώδης. Δήλωσε επίσης ότι βλέπει τις προσπάθειες που κάνει η Αθήνα για τη μείωση του χρέους και των ελλειμμάτων της. Αλλά η Ελλάδα δεν θ' αποφύγει αυτή την τεράστια προσπάθεια εξυγίανσης των οικονομικών της που έκανε και το Βέλγιο στην δεκαετία του 1980-έλεγε πολιτικός σχολιαστής- κολοσσιαίες προσπάθειες που κράτησαν πολλά χρόνια..... Είναι όμως γνωστόν ότι η κρίση -θύμισε ο ίδιος- έφερε το Βέλγιο στη θέση από την οποία είχε ξεκινήσει στην αρχή δηλαδή των προσπαθειών του όταν άρχισε η γνωστή τελευταία κρίση. Είκοσι χρόνια και λιτότητας μετατράπηκαν σε σκόνη ύστερα από τρεις μήνες τραπεζικής κρίσης, κατέληξε ο ίδιος σχολιαστής.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος την τελευταία δεκαετία επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις κ. Άλμούνια δεν είναι καθόλου βέβαιο αν θα έλθει ποτέ στην Αθήνα να καταθέσει στην υπό σύσταση επιτροπή της Βουλής για την εξέταση της οικονομικής διαχείρισης της Ελλάδας και τα σκάνδαλα. Η εκπρόσωπος του κ. Αλμούνια που είναι σήμερα επίτροπος για τον ανταγωνισμό απαντώντας σε σχετική ερώτηση μας είπε πως ο κ. Αλμούνια θα περιμένει πρώτα να λάβει σχετική πρόκληση από την Ελλάδα, θα μελετήσει το περιεχόμενό της και τότε θ' αποφασίσει αν θα αποδεχθεί ή όχι να παρουσιασθεί στην εν λόγω επιτροπή και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Ελλήνων βουλευτών.

Τέλος, σήμερα ή αύριο η Κομισιόν θα τοποθετηθεί επί των στοιχείων που της έστειλε χθες η ελληνική κυβέρνηση με τις εξηγήσεις της σχετικά με τις κατηγορίες ότι έχει κάνει χρήση παραγώγων-τραπεζικών, χρηματιστηριακών- προϊόντων (currency swaps) για την διαχείριση του χρέους της. Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν έχει ζητήσει από την Ελλάδα σχετικά στοιχεία για συναλλαγές αυτού του τύπου που έγιναν πριν από την ένταξη της χώρας στο ευρώ με στόχο να μειώσει ορισμένες δαπάνες του προϋπολογισμού της.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top