GuidePedia

0
Με την λιτή δήλωση “πολύ καλά” ο Tούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν περιέγραψε το πως πήγε η συνάντηση μεταξύ του ιδίου και του προέδρου Αμπντουλάχ Γκιούλ με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ιλκέρ Μπασμπούγ.
Πολιτικοί παρατηρητές στην Τουρκία αναφέρουν ότι “Ο Ερντογάν δείχνει ότι τους έχει αιφνιδιάσει και κέρδισε τον πρώτο γύρο. Αλλά αποκλείεται οι στρατιωτιοί να παραδώσουν έτσι εύκολα τον έλεγχο του κράτους. Κρίσιμος παράγοντας θα είναι το αποτέλεσμα της δίκης ως προς τη νομιμότητα του ΑΚΡ”.
Τρεις ώρες διήρκεσε η συνάντηση και όλη η Τουρκία “κρατούσε την ανάσα της” ως προς την έκβασή της.


Μετά την συνάντηση, η τουρκική προεδρία εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει ότι όπως συμφωνήθηκε, «η κρίση πρέπει να διευθετηθεί στο πλαίσιο του συντάγματος», καθώς και ότι «όλοι πρέπει να ενεργήσουν με υπευθυνότητα ώστε να μην εξασθενήσουν οι θεσμοί στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας».
Όπως επίσης αναφέρεται, στη διάρκεια της τρίωρης συνάντησης «υπογραμμίστηκε ότι οι πολίτες πρέπει να είναι πεπεισμένοι πως τα θέματα της επικαιρότητας θα διευθετηθούν σε συνταγματικό πλαίσιο και βάσει των νόμων».
Εν τω μεταξύ, δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης απήγγειλε κατηγορίες εναντίον πέντε εν ενεργεία και τριών αποστράτων αξιωματικών που φέρονται να εμπλέκονται στην επιχείρηση «Βαριοπούλα», όπως ήδη έχει γράψει το defencenet.gr. Οι οκτώ ύποπτοι, ανάμεσά τους και δύο πρώην στρατηγοί, ανακρίθηκαν για πολλές ώρες από τους εισαγγελείς πριν μεταφερθούν στις φυλακές.
Χθες, το ίδιο δικαστήριο απήγγειλε κατηγορίες εναντίον παράνομης οργάνωσης και αποφάσισε τη φυλάκιση δώδεκα στρατιωτικών, μεταξύ των οποίων δύο εν ενεργεία ναύαρχοι, δύο απόστρατοι και ένας στρατηγός, καθώς και άλλoi ανώτατoi αξιωματικo;i. Το δικαστήριο αποφάσισε την απελευθέρωση περίπου δέκα άλλων υπόπτων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top