GuidePedia

0
Θα ήταν σκόπιμο να μη φοράτε ένα μπλουζάκι δηλώνοντας "Είμαι ένας παράνομος μετανάστης»  στο συνέδριο  Tea Party (λογοπαίγνιο που σημαίνει τσάι πάρτυ   αλλά και "Κόμμα ΤΕΑ" συντομογραφία του "Taxed Enough Already", δηλαδή "Έχουμε Φορολογηθεί Αρκετά" ) που άνοιξε χθες και  χαιρετίστηκε μέσω  κραυγών και επευφημιών από  κυρίως λευκό ακροατήριο...

Ένα σκοτεινό απόθεμα ξενοφοβίας έχει αποκαλυφθεί στη συνάντηση όπως επισημαίνει ο ανταποκριτής των Τimes στο Νασβίλ του Τένεσι.
Ας πάρουμε μια γεύση από αυτά που είπε  ο Tομ Tανκρέντο πρώην βουλευτής από το Κολοράντο και το 2008 Ρεπουμπλικάνος προεδρικός υποψήφιος που  τάραξε τα  λιμνάζοντα ύδατα: "Οι Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί ψήφισαν   έναν μαύρο επειδή έκριναν ότι έτσι έπρεπε. Έχουμε μια κουλτούρα  να περάσουμε  στα παιδιά μας, αυτή που αντλείται από Ιουδαίο-χριστιανικές αξίες." και πρόσθεσε "Δεν θα μπορούν καλά καλά να συλλαβίσουν τη λέξη ψήφος,…Βάζουν ένα ιδεολόγο  σοσιαλιστή στο Λευκό Οίκο –τον Χουσεΐν Μπάρακ Ομπάμα! "

"Αυτή είναι η χώρα μας", δήλωσε "Ας την πάρουμε πίσω!" και πρόσθεσε " Όλοι οι Πολιτισμοί δεν είναι το ίδιο. Μερικοί είναι καλύτεροι. Ο  δικός  μας είναι καλύτερος!"

Το πλήθος, φορούσε  μπλουζάκια  που έγραφαν "Κρατήστε τα ρέστα - Θα κρατήσω την ελευθερία μου, τα όπλα μου, και τα λεφτά μου ".

Μετά την  ομιλία του  Tανκρέντο η τραγουδίστρια  Λίζα Μαί Νόρτον , ανέβηκε στη σκηνή  και  τραγούδησε, μεταξύ άλλων, ένα τραγούδι με τίτλο where were you born?  ( Που γεννήθηκες;), τραγούδι που κάνει αναφορά σε ένα  κίνημα το οποίο πιστεύει ότι ο  Ομπάμα δεν είναι ένας "φυσικός" γεννημένος πολίτης των ΗΠΑ.

Ο Ρίκ  Σκάρμπορου,  ένας "Patriot Pastor" (Πατριώτης πάστορας) ανέφερε στους  "Times" ότι δεν είναι  αντίθετος  προς τους νόμιμους μετανάστες ", αλλά ο Θεός έχει πει ότι "δεν είστε  έθνος, εάν δεν υπάρχουν  σύνορα" και πρόσθεσε "Εάν την χώρα αυτή την κατοικούν  30%  Ισπανόφωνοι,  εμείς δεν θα είμαστε  πλέον Αμερική. Δεν θέλουμε να γίνουμε  όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου σε κάποιες περιοχές φοράνε Σαρία".

"Αγγλικά είναι η γλώσσα μας. Είμαστε Αμερικανοί. Δεν είμαστε ισπανόφωνοι-Αμερικανοί, ή Άφρο-Αμερικανοί - είμαστε Αμερικανοί" πρόσθεσε.

Η  συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων  είναι υπερήφανοι, ενθουσιώδεις θέλουν την χώρα τους πίσω και είναι έτοιμη να την διεκδικήσουν. Είναι ενάντια στις  οικονομικές πολιτικές του Προέδρου Oμπάμα. Είναι  μια "πολιτική δύναμη" που απειλεί τους  Δημοκρατικούς. Είναι η  Οργή των ψηφοφόρων έναντι των δαπανών και του χρέους της πολιτικής Ομπάμα.

Το πρώτο πλήγμα για τον Πρόεδρο  ήρθε από την υποστήρίξή  τους στον  ρεπουμπλικανό γερουσιαστή, Σκότ Μπράουν, ο οποίος κέρδισε ανέλπιστα την πολύτιμη έδρα στη Γερουσία που κατείχε επί 47 ολόκληρα χρόνια ο εκκλιπών Τέντ Κένεντι.

 Σαρα "Ιs Back"

"Η Αμερική είναι έτοιμη για μία νέα επανάσταση" βροντοφώναξε στο συνέδριο  η Σάρα Πέιλιν, επιτεθέμενη στον Αμερικανό πρόεδρο για -ουσιαστικά- τα πάντα.

Η Σάρα Πέιλιν μίλησε στο συνέδριο χθές βράδυ. Η ομιλία της  είχε πάμπολλες αναφορές στον πατριωτισμό και την θρησκεία, ενώ το ύφος της, στο όρια του λαϊκισμού, ήταν τέτοιο ώστε να μην μένει αμφιβόλια ότι η τέως κυβερνήτης δεν είναι "πολιτικάντισσα της Ουάσιγκτον".

"Και πού σας έβγαλαν τελικά όλες αυτές οι αλλαγές και οι ελπίδες';" ρώτησε το κοινό, παραπέμποντας στην προεκλογική εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα. Σε έναν προϋπολογισμό "ανήθικο", απάντησε αργότερα, "που κλέβει τις επόμενες γενιές".

"Εδώ πρόκειται για το λαό" είπε καταχειροκροτούμενη, "όχι για έναν ταλαντούχο τύπο που διαβάζει από το ότοκιου" συμπλήρωσε, επαναλαμβάνοντας την κριτική στον Αμερικανό πρόεδρο για τη χρήση "βοηθημάτων" στις ομιλίες του.

Η Πέιλιν προέτρεψε τους συνέδρους να "πάρουν τους δρόμους" και να εξασφαλίσουν στήριξη σε υποψηφίους με τους οποίους μοιράζονται κοινές ιδέες. Στις εκλογές του φθινοπώρου, η κάλπη θα κρίνει όλες τις 435 θέσεις της Βουλής των Αντιπροσώπων και το ένα τρίτο της Γερουσίας.


Δημοσίευση σχολίου

 
Top