GuidePedia

0
Χωρίς προσχήματα και συγκαλυμμένη κριτική ο Μιχ. Λιάπης, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή» καταψηφίζει την Ντόρα Μπακογιάννη για την προεδρία της Ν.Δ. Σημειώνει μάλιστα με νόημα, απαντώντας σε όλους αυτούς που θεωρούν ότι η κ. Μπακογιάννη, ως αρχηγός της Ν. Δ, θα επαναφέρει την παράταξη στην εξουσία ότι «εάν εκλεγεί η Ντόρα, ο Καρατζαφέρης θα κάνει πάρτι....

"Η κ. Μπακογιάννη δεν πρόδωσε την παράταξη, την έβλαψε όμως. Και είναι οξύμωρο να ζητάς να γίνεις αρχηγός για να οδηγήσεις τη Ν.Δ στην εξουσία, όταν εσύ ο ίδιος συνέβαλες για να πέσει από την εξουσία ". Με αυτά τα λόγια ο Μιχάλης Λιάπης απαντά εμμέσως στο δίλημμα "Μπακογιάννη ή Σαμαράς".

Με ακόμη πιο δηκτικό ύφος για τις προθέσεις της πρώην υπουργού Εξωτερικών, ο κ. Λιάπης τονίζει ότι "χαρακίρι δικαιούται ο καθένας να κάνει. Να υποχρεώσεις όμως ολόκληρη παράταξη στον χορό του Ζαλόγγου, για ιδιοτελείς σκοπούς, αυτό είναι πολιτικά ανιστόρητο".

Σχολιάζοντας, δε, το ιδεολογικό στίγμα και τις πολιτικές αναφορές της κ. Μπακογιάννη αναφέρει ότι "η Ν. Δ δεν μπορεί να έχει στην ηγεσία προσωπικότητα που να εκφράζει έναν υπέρμετρο ατλαντισμό και έναν ανεπίκαιρο πια νεοφιλελευθερισμό, που να διατηρεί στενές διαπροσωπικές σχέσεις με τα συμφέροντα και προνομιακές σχέσεις με τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ".


Ταυτόχρονα ο πρώην υπουργός Πολιτισμού τάσσεται κατά της διαιώνισης των πολιτικών οικογενειών στα ηνία της χώρας , αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Αυτή η επαναλαμβανόμενη εναλλαγή προσώπων από πολιτικά τζάκια στην ηγεσία του τόπου θυμίζει τριτοκοσμικά καθεστώτα. Αυτό το φαινόμενο της πάνδημης οικογενειοκρατίας δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη".

Τέλος ο Μιχάλης Λιάπης δίνει το σύνθημα για "άλλες αντιλήψεις" στην πολιτική και σημειώνει:" Ας βάλουμε, λοιπόν, ένα τέλος στα τζάκια και τις δυναστείες, στους εστεμμένους και τους πρίγκιπες...".

Δημοσίευση σχολίου

 
Top