GuidePedia

0
Προσπαθούμε να βγάλουμε τη χώρα από την εντατική και να νοικοκυρέψουμε την οικονομία, τόνισε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με δήλωση που έκανε με την ευκαιρία της κατάθεσης στη Βουλή του σχεδίου προϋπολογισμού για το 2010. Παράλληλα ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το επόμενο έτος θα είναι έτος βαθιών τομών και αλλαγών σε πολλούς τομείς της οικονομίας, της κοινωνίας και των θεσμών, θέματα για τα οποία, όπως τόνισε, θα ξεκινήσει κοινωνικός διάλογος τις επόμενες ημέρες. Ανακοίνωσε δε ότι μετά την εκλογή αρχηγού στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα καλέσει σε συνάντηση όλους τους πολιτικούς αρχηγούς......
υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, προκειμένου να συζητήσουν για θέματα διαφάνειας και διαφθοράς και να αναζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης των σχετικών προβληάμτων.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση ανέλαβε σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές για τη χώρα από την εποχή της μεταπολίτευσης, σε μια στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Ανέφερε ότι η αιτία των προβλημάτων της χώρας δεν βρίσκεται στη διεθνή οικονομική κρίση, η οποία απλώς επιδεινώνει μια υπάρχουσα κατάσταση.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν αναζητεί άλλοθι στις πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης για τα λάθη του παρελθόντος. Εθεσε δε ως πρώτη προτεραιότητα την προστασία ό,τι πολυτιμότερου έχει η Ελλάδα, του ανθρώπου.

Ζήτησε τη συμμετοχή όλων στην προσπάθεια και όχι την ανοχή τους και έθεσε δυο σκοπούς:

Πρώτον, να βγει το συντομότερο η χώρα από την εντατική και δεύτερον, να χτυπηθούν στο κεφάλι οι ρίζες του προβλήματος.

Ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε σε μια σειρά τομείς τους οποίους η κυβέρνηση προχωρεί ακριβώς όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά, ενώ αναφέρθηκε και πάλι στο κράτος και στο πολιτικό σύστημα τα οποία, όπως είπε, βρίσκονται στη ρίζα των προβλημάτων.

Ανέφερε ότι εάν δεν γίνουν ρήξεις και τομές, τα προβλήματα θα παραμένουν και θα εγκλωβίζουν τη χώρα, οδηγώντας την σε νέες κρίσεις.

Χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ως ένα πρώτο μόνο βήμα για να αλλάξει ριζικά η πορεία της χώρας. Ταυτόχρονα προχωρά το νοικοκυρεμα στα δημόσια οικονομικά, ώστε να πιάνουν τόπο τα χρήματα του ελληνικού λαού, είπε.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε μεγάλες αλλαγές, τις οποίες χαρακτήρισε ριζικές, στο φορολογικο σύστημα, στο πολιτικό σύστημα και στη λειτουργία του κράτους, για τη διαφάνεια και το σεβασμό της πολιτείας προς τον πολίτη.

Η κυβέρνηση, όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, έχει ένα συνολικό σχέδιο και τις επόμενες μέρες θα καλέσει σε εθνικό διάλογο όλους τους κοινωνικούς εταίρους, ενώ θα καλέσει και τους πολιτικούς αρχηγούς σε συνάντηση υπό τον Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια, με στόχο την από κοινού αντιμετώπιση της μεγάλης μάστιγας της διαφθοράς και της ανομίας στη χώρα. Διαφθορά και ανομία, στις οποίες ο κ. Παπανδρέου απέδωσε την καθημερινή αιμορραγία της ελληνικής οικογένειας και της οικονομίας.

Ο κ. Παπανδρέου έδωσε διαβεβαιώσεις στους πολίτες ότι θα τιμήσει την εντολή που έλαβε και θα δώσει ριζικές λύσεις που ανοίγουν νέες δυνατότητες στη χώρα.

Ζητώντας και πάλι τη συμμετοχή των πολιτών σε αυτή την προσπάθεια, τόνισε ότι θα προχωρήσουμε άμεσα σε ανατροπές, ακόμα και αν αυτές θίγουν μικροσυμφέροντα και βολεμένες καταστάσεις. Εχουμε εντολή από το λαό γι' αυτές τις ανατροπές, επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι πρόκειται για αλλαγές τις οποίες αναζητά εδώ και χρόνια η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top