GuidePedia

0
Τέλος στην καταπάτηση και την οικοπεδοποίηση δασικών και καμένων εκτάσεων βάζει η κυβέρνηση με νομοσχέδιο που αναμένεται να παρουσιάσει την Πέμπτη (22/10) η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ. Μπιρμπίλη. Την ίδια ημέρα αναμένονται οι πρώτες επίσημες ανακοινώσεις για τους ημιυπαίθριους.
Όπως αναφέρεται, το εν λόγω νομοσχέδιο για την προστασία των καμένων εκτάσεων της Αττικής θα περιλαμβάνει.....
σαφείς κανόνες κατά της οικοπεδοποίησης και αυστηρά πρόστιμα για όσους καταπατούν δασικές εκτάσεις. Πρώτο μέτρο αναμένεται να είναι η αναστολή εκτέλεσης των οικοδομικών αδειών που έχουν εκδοθεί στις περιοχές αυτές ώσπου να κυρωθούν οι δασικοί χάρτες, με εξαίρεση τις εντός σχεδίου περιοχές.

Παράλληλα, θα χαρακτηριστεί επείγουσα η διαδικασία κύρωσης των δασικών χαρτών, θα γίνει επείγουσα υποχρεωτική κτηματογράφηση, ενώ αναμένεται να δημιουργηθεί ειδική υπηρεσία πρόληψης και καταστολής αυθαιρέτων, με παράλληλη λειτουργία τηλεσκοπικού συστήματος εντοπισμού νέων οικοδομών.

Σε ό, τι αφορά τους ημιυπαίθριους, φαίνεται ότι η τακτοποίησή τους - τουλάχιστον με τη διαδικασία που είχε επιλέξει η προηγούμενη κυβέρνηση – βαίνει προς ακύρωση.

Επίσης αναμένεται να ακυρωθεί η διάταξη σύμφωνα με την οποία οι υπόγειοι και ισόγειοι χώροι πολυκατοικιών μετρούν στον συντελεστή δόμησης, καθώς εκτιμάται ότι έχει δημιουργήσει εμπλοκή στην οικοδομική δραστηριότητα επειδή δεν μπορούν τεχνικά να κατασκευαστούν χώροι στάθμευσης εντός του περιγράμματος του κτιρίου.

Οι υπάρχουσες αυθαιρεσίες στη χρήση των υπογείων, ισογείων και των ημιυπαίθριων των πολυκατοικιών φαίνεται ότι θα αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο ανάσχεσης της αυθαίρετης δόμησης με συνδυασμό μέτρων που θα καταλήξουν στη νομιμοποίηση των χώρων που άλλαξαν χρήση με τη βοήθεια που πολεοδομικού εργαλείου της μεταφοράς συντελεστή δόμησης.

Στις προτεραιότητες της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής περιλαμβάνεται και το θέμα της απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων και των "πράσινων" τελών κυκλοφορίας, όπου αναμένονται τροποποιήσεις.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top