GuidePedia

0

Η ΕΡΤ πληρώνει πλέον με 24-28 μήνες καθυστέρηση τις εταιρείες παραγωγής που συνεργάζονται μαζί της και το ταμείο της είναι τόσο μείον ώστε θα πρέπει να δανειστεί για να πληρώσει τους μισθούς. Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Χ.Παναγόπουλος ζητάει 500 χιλιάδες ευρώ αποζημίωση για να παραιτηθεί και προς το παρον... απεργεί......

Ο κ.Παναγόπουλος υπέγραψε το 2007 σύμβαση με τον προιστάμενο υπουργό του Θ. Ρουσόπουλο, ο οποίος τον είχε υποδείξει στην θέση του προέδρου, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να αποζημιωθεί σε περίπτωση που η θητεία του λήξει νωρίτερα. Ο σημερινός πρόεδρος της ΕΡΤ ανέλαβε το 2004 και θα έπρεπε η θητεία του να είχε ήδη λήξει κανονικά, αλλά λόγω κάποιου «λάθους» των υπηρεσιών υπέγραψε και νέα σύμβαση το 2007. Η τελευταία αυτή σύμβαση λήγει σε δύο χρόνια και προεβλέπει την υπέρογκη αποζημίωση του.

Η αποζημίωση σε περίπτωση που κάποια εξουσία ζητήσει από τον πρέοδρο της ΕΡΤ να παραιτηθεί, θεσπίσθηκε αρχικά για να δυσκολέψει τις κομματικές ή υπουργικές παρεμβάσεις στην ΕΡΤ . Η ιδέα ήταν ότι ένας υπουργός η μια κυβέρνηση θα σκεφτόταν δυο φορές αν είχε να αποζημιώσει γερά μια διοίκηση που έκανε καλά και ανεξάρτητα την δουλειά της. Η περίπτωση όμως του κ. Παναγόπουλου είναι τελείως διαφορετική, καθώς ο πρόεδρος της ΕΡΤ συμπεριφέρθηκε σαν σκληρό κομματικό στέλεχος της ΝΔ, εκδίδοντας μάλιστα πύρινες ανακοινώσεις εναντίον της αντιπολίτευσης.

Με αφορμή πχ τ ο κόψιμο στον άερα της συνέντευξης τύπου του κ.Παπανδρέου πέρυσι τον χειμώνα και την διαμαρτυρία του ΠΑΣΟΚ ,ο κ. Παναγόπουλος είχε εκδόσει μέσω του γραφείου τύπου της ΕΡΤ ανακοίνωση που έλεγε ανάμεσα στα άλλα: «Υπάρχουν πολλά ζητήματα πραγματικής πολιτικής για να ασχοληθεί, να επικρίνει ή να κατακρίνει ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ. Ας αφήσει τη δημόσια τηλεόραση, γιατί δεν ενδείκνυται για πολιτικούς εντυπωσιασμούς. Και κάτι ακόμα: Δεν είναι ανάγκη να θυμίσουμε στον κ. Παπακωνσταντίνου, ποια ήταν η στάση της ΕΡΤ επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ στην προβολή των θέσεων της Αντιπολίτευσης γενικότερα και ειδικότερα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Αλλά φαίνεται ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου παραμένει νοσταλγός άλλων εποχών»!!

Τέτοιοι είδους ανακοινώσεις, όπως άλλωστε και η άρνηση του κ. Παναγόπουλου να προβάλλει πολιτική διαφήμιση πριν τις ευρωεκλογές, θεωρούνται πρωτοφανείς τόσο για την ΕΡΤ όσο όμως και για κάθε δημόσια υπηρεσία.

Την ίδια στιγμή η ΕΡΤ αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις προς τους συνεργάτες της. Εταιρείες που παραδίδουν εκπομπές στην ΕΡΤ, εκδίδοντας τιμιολόγιο και καταβάλλοντας το αναλογούν ΦΠΑ, πληρώνονται πλέον με 24-28 μήνες καθυστέρηση, με αποτέλεσμα πολλές απ αυτές να αντιμετωπίζουν σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα. Οταν ο κ Παναγόπουλος ανέλαβε το 2004, η ΕΡΤ πλήρωνε με 6-8 μήνες καθυστέρηση.

Σημειώνεται επίσης ότι ο κ. Παναγόπουλος δηλώνει στους συνεργάτες του ότι έχει ήδη συμφωνήσει να προσληφθεί στον Ομιλο Αλαφούζου, όπου εργαζόταν μέχρι το 2004. Μάλιστα η εταιρεία δημοσκοπήσεων η οποία συνεργάζεται με την ΕΡΤ πραγματοποίησε και προσωπική τηλεφωνική δημοσκόπηση (!) για λογαριασμό του κ. Παναγόπουλου, με το ερώτημα πως θα έβλεπε η κοινή γνώμη(!) την μεταπήδηση του στον ιδιωτικό τομέα!!

Μιλώντας για τα golden boys στην προχθεσινή του ομιλία στην Βουλή, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην υπέρογκη ετήσια αμοιβή του κ. Παναγόπουλου που φτάνει τις 350 χιλιάδες ευρώ ετησίως. Σύμφωνα με το προχθεσινό "Πρώτο Θέμα", ο πρόεδρος της ΕΡΤ προχώρησε μετά τις εκλογές σε ένα είδος λευκής απεργίας, αρνούμενος να υπογράψει νέες συμβάσεις ή ανανεώσεις εκπομπών με αποτέλεσμα το πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης να βρίσκεται στον αέρα. Το εκβιαστικό αίτημα της “απεργίας” είναι φυσικά η αποζημιωση των 500.000 ευρώ, αλλά η κυβέρνηση διαθέτει πολλούς τρόπους για να τον κάνει να παραιτηθεί . Και να αποδείξει ότι εννοεί όσα εξαγγέλλει για το τέλος των golden boys.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top