GuidePedia

0
Ο χημικός ευνουχισμός είναι μια από τις λύσεις που προτείνονται στη Γαλλία για τους δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων Το ενδεχόμενο να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε χημικό ευνουχισμό οι δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων εξετάζει η Γαλλία. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιό.
Την Δευτέρα, μια 42χρονη γυναίκα που έκανε τζόκινγκ σε δάσος κοντά στο Παρίσι απήχθη και δολοφονήθηκε. Ο δράστης είχε πρόσφατα βγει από τη φυλακή, όπου εξέτισε ποινή 7ετούς κάθειρξης για την απαγωγή και τον βιασμό μιας νεαρής κοπέλας.....
«Ο ευνουχισμός με χημικά μέσα υπάρχει σήμερα, εξαρτάται απλώς από τον ενδιαφερόμενο, ο οποίος πρέπει να συμφωνήσει», επισήμανε ο Φιγιόν. «Είναι ένα θέμα το οποίο το επεξεργαζόμαστε, να εφαρμοστεί δηλαδή υποχρεωτικά σε αυτούς που απελευθερώνονται. Θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας στο κοινοβούλιο», επισήμανε ο Φιγιόν.


Η Πολωνία ενέκρινε τον περασμένο μήνα ένα νόμο, σύμφωνα με τον οποίο καθίσταται υποχρεωτικός ο χημικός ευνουχισμός (με φάρμακα) στους δράστες ορισμένων περιπτώσεων παιδεραστίας. Σε αρκετές αμερικανικές πολιτείες έχουν υιοθετηθεί παρόμοια μέτρα περιορισμού της σεξουαλικής επιθυμίας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top