GuidePedia

0
Συναγερμός σήμανε στη Ρηγίλλης αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιεχόμενο της απόφασης των γερμανικών δικαστικών αρχών με τις λεπτομέρειες της κατάθεσης του Μ. Χριστοφοράκου. Ο εκλιπών, επί μία δεκαετία κατείχε σημαντική θέση στο κόμμα και με το δεδομένο ότι για πρώτη φορά εμφανίστηκε στην υπόθεση καταγγελία για υψηλότατο κομματικό στέλεχος, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε και ενήργησε άμεσα. Με προσωπική εντολή εκδόθηκε ανακοίνωση, επαναλαμβάνοντας τη προσωπική θέση που ειχε διατυπώσει σε προεκλογική του ομιλία:
«Για πολλοστή φορά επαναλαμβάνουμε ότι το κόμμα της ΝΔ δεν έχει πάρει χρήματα από τη Siemens. Κάθε άλλη αναφορά, από οποιονδήποτε και αν προέρχεται, είναι ψευδής και ανυπόστατη. Όπως είναι άλλωστε γνωστό, η διαχείριση των οικονομικών της ΝΔ γίνεται με πλήρη διαφάνεια και με χρήση διπλογραφικού λογιστικού συστήματος, το οποίο μόνη και πρώτη εφάρμοσε από το 1995».....
Και ενώ η είδηση ότι εντός της ημέρας (για χθες) θα γνωστοποιηθεί το όνομα και για νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση της SIEMENS όλος ο πολιτικός κόσμος ξέχασε ότι είμαστε παραμονές Δεκαπενταύγουστου, δεν συνέβη το ίδιο και στην Ιπποκράτους.

Ενώ στη Ρηγίλλης κίνησαν γη και ουρανό για να βρουν την περιβόητη απολογία του άλλοτε ισχυρού άντρα της SIEMENS, Μιχάλη Χριστοφοράκου, γιατί είχαν πληροφορηθεί ότι ένα σημείο της είχε αξιοποιήσιμα στοιχεία εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης…

Στην Ιπποκράτους όμως, τα πράγματα έδειχναν να είναι χαλαρά, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα, και μόνο η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μαρία Καρακλιούμη, ήταν μέχρι αργά στο γραφείο της, ετοιμάζοντας την απάντηση στη Νέα Δημοκρατία για την απολογία Χριστοφοράκου και την εμπλοκή Γείτονα.

Το ΠΑΣΟΚ, με μια γραπτή δήλωση, κάλυψε το βουλευτή του, προσπαθώντας να υποβαθμίσει το θέμα.

Πώς να ερμηνευτεί αλλιώς ότι αυτή τη φορά προτίμησαν το γραπτό λόγο, και όχι το φωτογενές πρόσωπο της αναπληρώτριας, για πιο πειστικές απαντήσεις;
Ο πρωταγωνιστής των ημερών Μ. Χριστοφοράκος, ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του στις γερμανικές Αρχές ότι έδωσε χρήματα για τα δύο μεγάλα κόμματα και μάλιστα φέρεται να είπε ότι τα ποσά τα είχαν εισπράξει οι τότε υπεύθυνοι του οικονομικού τομέα, Γιάννης Βαρθολομαίος για τη Ν.Δ. και Κώστας Γείτονας για το ΠΑΣΟΚ.

Από τους παραπάνω πρώτος αποδήμησε εις Κύριον και δε θα μπορέσει να δώσει τη δική του εκδοχή. Ο δε κύριος Γείτονας με γραπτή ανακοίνωσή του κάνει λόγο για αποκυήματα της φαντασίας.

Ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής Κώστας Γείτονας στα μεγάλα θέματα, ερχόταν πάντα στη Βουλή (κλειστό ή όχι το Κοινοβούλιο, και προσεχτικά προχωρούσε και σε τηλεοπτικές δηλώσεις.

Στο καφενείο της Βουλής από πολλούς συναδέλφους είχε χαρακτηριστεί ως ατακαδόρος, ιδίως για τα τσιτάτα που έλεγε σχολιάζοντας συνήθως την επικαιρότητα.

Μετά την τροπή της υπόθεσης Siemens, που τον εμπλέκει προσωπικά, δεν εχει εμφανιστεί ακόμα στους δημοσιογράφους.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top