GuidePedia

0
Μια νέα ,επώδυνη, περίοδος ξεκινάει για το πολιτικό μας σύστημα με την εξέλιξη της δίωξης στη Γερμανία του Μ. Χριστοφοράκου ο οποίος ισχυρίζεται ότι δωροδόκησε για λογαριασμό της εταιρείας του ΝΔ και ΠαΣοΚ. Σύμφωνα με το βούλευμα του Ειρηνοδικείου Μονάχου, εδόθησαν στους εκπροσώπους των δύο κομμάτων κκ Γείτονα και Βαρθολομαίου περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ, με σκοπό να δρομολογηθούν οι προμήθειες του δημοσίου υπέρ της γερμανικής εταιρείας .Είναι πια κοινή πεποίθηση ότι έχουμε πολύ ευάλωτο πολιτικό σύστημα.
Τα δύο μεγάλα κόμματα επιλέγουν διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης των γεγονότων. Από τη πλευρά του το Μαξίμου και η Ρηγίλλης σε μια μάλλον επιθετική τοποθέτηση απαξιώνουν τους ισχυρισμούς Χριστοφοράκου, δεδομένου ότι ο Γ. Βαρθολομαίος δεν ζει ώστε να υπάρξει απάντηση και τονίζουν με έμφαση ότι στα ταμεία του κόμματος δεν έρευσαν ποτέ μαύρα χρήματα. «Για πολλοστή φορά επαναλαμβάνουμε ότι το κόμμα της ΝΔ δεν έχει πάρει χρήματα από τη Siemens. Κάθε άλλη αναφορά, από οποιονδήποτε και αν προέρχεται, είναι ψευδής και ανυπόστατη. O πως είναι άλλωστε γνωστό, η διαχείριση των οικονομικών της ΝΔ γίνεται με πλήρη διαφάνεια και με χρήση διπλογραφικού λογιστικού συστήματος, το οποίο μόνη και πρώτη εφάρμοσε από το 1995» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Ρηγίλλης, μετά την αποκάλυψη του δικαστικού εγγράφου.....
Ο δε υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ν. Δένδιας , καταφέρθηκε εναντίον του ΠαΣοΚ λέγοντας με νόημα: «Το ΠαΣοΚ μετά τη μέγιστη αστοχία- αν θέλουμε να είμαστε επιεικείς και όχι καχύποπτοι- να υιοθετήσει τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης του κ. Μ. Χριστοφοράκου και να προδικάσει εξελίξεις, οι οποίες ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν, εξακολουθεί να ερωτά αντί να απαντά».Η στρατηγική της αποστασιοποίησης της κυβέρνησης , επιβεβαιώνεται και από τη δήλωση του Ευάγγελου Αντώναρου, που παραπέμπει το θέμα, αποκλειστικά στη δικαιοσύνη: «Εμείς πιστεύουμε σταθερά στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Είμαστε αμετακίνητοι στη θέση “φως σε όλα”. Η διαφάνεια στον δημόσιο βίο εξυπηρετείται με πράξεις και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες. Κι όχι με εκρήξεις λαϊκισμού».
Η στάση της ΝΔ δεν λαμβάνει υπόψη τη δυσάρεστη πραγματικότητα, ότι η υπόθεση Siemens στη συνείδηση του πολίτη δεν είναι ένα σκάνδαλο δωροδοκίας μίας εταιρείας για να κερδίσει απλώς μία προμήθεια του Δημοσίου, αλλά είναι η περίτρανη απόδειξη της ισοπεδωτικής αντίληψης ότι «όλοι ίδιοι είναι».
Είναι απαραίτητο οι ηγεσίες τόσο της ΝΔ αλλά και του ΠαΣοΚ, να αντιμετωπίσουν με ειλικρίνεια και γενναιότητα την επερχόμενη πολιτική καταιγίδα και να αποδείξουν ότι τελικά «Δεν είναι όλοι ίδιοι»

Δημοσίευση σχολίου

 
Top