GuidePedia

0
Το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας προχώρησε σε επίσημη διάψευση για τις πληροφορίες ότι μια από τις φρεγάτες του καταδιώκει το επιβατηγό Arctic Sea κοντά στο Γιβραλτάρ. Το Arctic Sea εξαφανίστηκε μυστηριωδώς τον περασμένο μήνα ενώ έπλεε στη Μάγχη με 15μελές ρωσικό πλήρωμα.
«Μόλις έμαθα από πηγή του υπουργείου Αμυνας ότι η φρεγάτα Ladny αυτή τη στιγμή καταδιώκει ένα πλοίο παρόμοιο με το Arctic Star στον Ατλαντικό, νότια του Γιβραλτάρ» δήλωσε το μεσημέρι της Πέμπτης στη ρωσική κρατική τηλεόραση διευθυντής σύνταξης ναυτιλιακού εντύπου.

Η πληροφορία μεταδόθηκε από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, όμως διαψεύστηκε λίγο αργότερα από το ρωσικό Ναυτικό. «Αυτή η πληροφορία βασίζεται στην προσωπική άποψη ενός ατόμου και δεν είναι αλήθεια» δήλωσε εκπρόσωπος του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ναυτιλιακές πηγές στο Λονδίνο εκτιμούν ότι το το φορτηγό πλοίο Arctic Sea, το οποίο εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 28 Ιουλίου ενώ έπλεε στη Μάγχη, έπεσε θύμα μιας νέας μορφής πειρατείας που επιχειρεί στα ευρωπαϊκά ύδατα....

Με εντολή του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ρωσικά πολεμικά συμμετέχουν από την Τετάρτη στις διεθνείς έρευνες που έχουν ξεκινήσει για την ανεύρεση του πλοίου.

Το 4.000 τόνων Arctic Sea, υπό σημαία Μάλτας και με 15μελές ρωσικό πλήρωμα, μεταφέρει φινλανδική ξυλεία η αξία της οποίας υπολογίζεται σε 1,16 εκατομμύρια ευρώ.

Το πλοίο δεν κατέπλευσε στο λιμάνι Μπετζάγια της Αλγερίας όπου αναμενόταν στις 4 Αυγούστου, ενώ τελευταία φορά έδωσε σημεία ζωής στις 28 Ιουλίου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top