GuidePedia

1
Στο έκτο κινηματογραφικό σίκουελ «Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ» ο ήρωας υποψιάζεται ότι ελλοχεύουν κίνδυνοι ακόμα και μέσα στο κάστρο του Χόγκουαρτς, αλλά ο Ντάμπλντορ ενδιαφέρεται περισσότερο να τον προετοιμάσει για την τελική μάχη με την ομάδα του Βόλντεμορ κι ο μικρός μάγος, που μεγάλωσε πια, ζει τον πρώτο εφηβικό έρωτα...
Πανδαιμόνιο προκαλεί κάθε ιστορία του Χάρι Πότερ στην Ελλάδα, είτε ως βιβλίο είτε ως ταινία. Ουρές έξω από βιβλιοπωλεία (ακόμη και για την κυκλοφορία των βιβλίων του στα αγγλικά) και προκρατήσεις εισιτηρίων ημέρες πριν στους κινηματογράφους, όπου ανεπισήμως από απόψε (στα μούλτιπλεξ της Village) και επισήμως από την Πέμπτη θα προβάλλεται το έκτο σίκουελ «Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ» - το βιβλίο κυκλοφορεί ήδη (από τις Εκδόσεις Ψυχογιός) και ώς τώρα έχει πουλήσει 100.000 αντίτυπα δημιουργώντας νέο ρεκόρ.
Την ώρα που οι πέντε πρώτες ταινίες έχουν κόψει πάνω από 2.650.000 εισιτήρια συνολικά στα ελληνικά σινεμά και τα DVD, οι κασετίνες και τα βίντεο εκτιμάται πως έχουν κάνει πωλήσεις 1,5 εκατ..... τα βιβλία του και στην Ελλάδα θεωρούνται φαινόμενο και το «απόλυτο μπεστ σέλερ» και μάλιστα σε πιο νεανικό κοινό (αντίθετα με τα μπεστ σέλερ του Νταν Μπράουν που απευθύνονται σε κοινό ενηλίκωνκαι όχι υποχρεωτικά νέων αναγνωστών). Οι Έλληνες εκδότες μάλιστα, ύστερα από τις συνολικές πωλήσεις των 700.000 και πλέον για τα επτά βιβλία της σειράς, χωρίζουν την παραγωγή σε π.Χ. (προ Χάρι) και μ.Χ. (μετά Χάρι)- χωρίς να υπολογίζονται αρκετές ακόμη δεκάδες χιλιάδες για τις εν Ελλάδι πωλήσεις των επτά βιβλίων στην αγγλική έκδοση (κάτι που άνοιξε, με εντυπωσιακές ουρές, τα βιβλιοπωλεία ξενόγλωσσων βιβλίων ακόμη και βράδυ Σαββάτου). Το ελληνικό εκδοτικό φαινόμενο δε ακολουθεί το διεθνές, που από τα 1.000 αντίτυπα τηςδειλής- πρώτης βρετανικής κυκλοφορίας του βιβλίου «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος» φθάσαμε να μιλούμε για 400 εκατ. αντίτυπα για όλες τις ιστορίες του μάγου, που μεγάλωσε πια.

Εφηβικές ορμόνες ωθούν και δαιμόνια καταλαμβάνουν τους μαθητευόμενους μάγους στην έκτη κινηματογραφική συνέχεια «Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ». «Για μένα, το βασικό αντικείμενο

Στην Αθήνα θα βρεθούν οι ηθοποιοί Τομ Φέλτον και Εβάνα Λιντς- οι κινηματογραφικοί Ντράκο Μαλφόι και Λούνα Λάβγκουντ- για την πρεμιέρα της ταινίας «Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ»

όλων των ταινιών ήταν η απώλεια της αθωότητας», λέει ο Ντάνιελ Ράντκλιφ, ο ηθοποιός που ενσαρκώνει τον κεντρικό ήρωα. «Όταν μπήκα στον κόσμο του Χάρι όλα ήταν εντυπωσιακά, υπέροχα και αγνά. Ταινία με την ταινία όμως όλα αυτά εκφυλίστηκαν και συνειδητοποίησα, μαζί με τον ήρωα, ότι ο κόσμος της μαγείας έχει εξίσου πολλές, αν όχι περισσότερες, προκλήσεις με τον κόσμο στον οποίο μεγαλώσαμε και οι δυο μας».

Με μια «έκρηξη» εισιτηρίων μπήκε και στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες το 2001 ο Χάρι Πότερ με τη «Φιλοσοφική Λίθο» που έκοψε 800.000 εισιτήρια, ενώ ακολούθησαν «Ο Χάρι Πότερ και η κάμαρα με τα μυστικά» με 600.000, «Ο αιχμάλωτος του Αζκαμπάν» με 400.000, «Το κύπελλο της φωτιάς» με 450.000 εισιτήρια και «Το Τάγμα του Φοίνικα» με 400.000 εισιτήρια.

Με μια ματιά

Τα βιβλία του Χάρι Πότερ που έχουν πουληθεί ανά τον κόσμο ζυγίζουν όσο 25.000 αφρικανικοί ελέφαντες μαζί Έχουν μεταφραστεί σε 67 γλώσσες Είναι το δεύτερο βιβλίο σε πωλήσεις παγκοσμίως, μετά τη Βίβλο, με 400 εκατ. αντίτυπα Μόνον στην Ελλάδα οι πωλήσεις ανέρχονται σε τουλάχιστον 700.000 και για τα επτά βιβλία Το έβδομο βιβλίο «Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου» πούλησε 15 εκατ. αντίτυπα στο πρώτο 24ωρο κυκλοφορίας του και συνολικά 44 εκατ. μέσα στο καλοκαίρι Οι κινηματογραφικές περιπέτειές του έχουν κόψει στην Ελλάδα 2,65 εκατ. εισιτήρια και οι πωλήσεις DVD, κασετινών και βίντεο εκτιμώνται σε 1,5 εκατ. Η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ κερδίζει 3,5 ευρώ το δευτερόλεπτο σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes»

Δημοσίευση σχολίου

  1. Αυτά τα μαύρα σκουπίδια έπιασαν στο ελληνικό κοινό. Σε άλλα ο ρωμιός αντιστέκεται, αλλά στα παραμύθια μέσα σε τόσο μίζερη πραγματικότητα, πως να ξεχωρίσεις το μαύρο απ' το άσπρο, που πλέον δεν βρίσκεις στην αγορά ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top