GuidePedia

0
"Κλειδώνει" τις αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά το θέμα της Προεδρικής εκλογής ο Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας ότι με αυτές "είναι απολύτως συντεταγμένο "είναι απολύτως συντεταγμένο όλο το Κίνημα".

«Εμείς έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας. Αποφασίζουμε θετικά για έναν πετυχημένο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κ. Κάρολο Παπούλια, ενώ θεωρούμε ότι η χώρα βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο και απαιτείται νέα αρχή. Η θέση μας είναι καθαρή, απολύτως στο πλαίσιο του Συντάγματος» δηλώνει σε συνέντευξη του στη Realnews ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ.Παπανδρέου λέει κατηγορηματικά πως «εκεί που έφτασαν τα πράγματα, δεν μπορεί να αλλάξει αυτή η απόφαση» και εκτιμά ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη τη δυναμική της αυτοδυναμίας», η οποία «δεν είναι επιλογή αυταρέσκειας ή αλαζονείας».
Μιλά για ταυτόχρονη αναζήτηση των ευρύτερων δυνατών συναινέσεων και συνεργασιών με κόμματα και προσωπικότητες του προοδευτικού χώρου και υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει δυνατότητα κυβερνητικής συνεργασίας με τη ΝΔ.
«Όσοι ψάχνουν στο ΠΑΣΟΚ δεκανίκια για να συνεχιστεί η ίδια πολιτική, με τα σενάρια για κυβέρνηση 'μεγάλου συνασπισμού', κάνουν λάθος» τονίζει ο Γ.Παπανδρέου και προσθέτει: «Δεν υπάρχει δυνατότητα κυβερνητικής συνεργασίας. Θα ήταν και παραχάραξη της εντολής του λαού να αλλάξει πορεία η χώρα».
Σχετικά με την οικονομία αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ, αν κερδίσει τις επόμενες εκλογές, θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του με «πλήρη επίγνωση της δύσκολης δημοσιονομικής κατάστασης» και διαπραγματευόμενο με τους εταίρους της Ελλάδας στην ΕΕ ένα νέο χρονοδιάγραμμα εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της χώρας για τη μείωση του ελλείμματος και του δημοσίου χρέους.
Τέλος, για το θέμα της αντιμετώπισης της γρίπης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκφράζει την έκπληξή του και την ανησυχία του για την «αδικαιολόγητη οργή» στην απάντηση του πρωθυπουργού στην επιστολή του, η οποία «μου δημιούργησε την εντύπωση ενός πρωθυπουργού που δεν έχει συναίσθηση της πραγματικότητας».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top