GuidePedia

0
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης δήλωσε ότι παρά το γεγονός ότι έχει διατεθεί το σύνολο των δυνάμεων που είναι διαθέσιμες, τα προβλήματα παραμένουν και είναι πολύ έντονα. Σημείωσε ότι έχει ζητηθεί βοήθεια από ξένες χώρες.
Η προσπάθεια επικεντρώνεται στη μείωση των μετώπων στην Αττική, ενώ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους των περιοχών που δοκιμάζονται. «Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος», σημείωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης και ζήτησε από τους πολίτες «να ακούν τις συμβουλές των αρχών».
Εν συνεχεία, ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε ότι «υπάρχει συντονισμός» για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και χαρακτήρισε την κατάσταση «εξαιρετικά δύσκολη», λόγω των καιρικών συνθηκών και της μορφολογίας της περιοχής.
Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης για τη συμβολή τους στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών και σημείωσε πως βρίσκονται σε συνεργασία με την πυροσβεστική και την πολιτική προστασία.....
Υπογράμμισε, δε, ότι οι αρχές κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να προστατευθεί η ζωή και η περιουσία των πολιτών, «χωρίς να υποτιμάται η περιβαλλοντική καταστροφή», όπως είπε.
Ο υπουργός Εσωτερικών υπενθύμισε ότι έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την Αττική και πως εφαρμόζεται το σχέδιο Ξενοκράτης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εσωτερικών απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση για το ποιος φέρει την πολιτική ευθύνη για την καταστροφή στην Αττική.
Στην έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Κυριακής συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς.
Επιθεώρηση από αέρος πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός
Νωρίτερα, ο Κώστας Καραμανλής διαμόρφωσε ιδία γνώμη για την εικόνα της καταστροφής, καθώς πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τις περιοχές, όπου μαίνονται οι πυρκαγιές.
Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Χαλάνδρι, προκειμένου να ενημερωθεί από την ηγεσία του Σώματος για τις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών.
«Αντιμετωπίζουμε μια πολύ μεγάλη δοκιμασία. Αυτή τη στιγμή καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τις επίγειες δυνάμεις, μέχρι το ξημέρωμα, που θα ξαναρχίσουν οι εναέριες επιχειρήσεις» δήλωσε ο κ. Καραμανλής, μετά την ενημέρωση που έλαβε. Ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση για ψυχραιμία και ζήτησε από τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμοδίων.
Υπενθυμίζεται ότι κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τα αίτια της καταστροφικής φωτιάς διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιάννης Σακελλάκος.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top