GuidePedia

0
Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου αλλά και του ίδιου του υπουργού Β. Μεϊμαράκη, όπως αποδεικνύει έγγραφο που δημοσιεύεται σήμερα, η βιομηχανία μετατάξεων στο Στρατό καλά κρατεί. Παράλληλα, η κυβέρνηση προχωρεί, για ακόμα μία φορά, σε αδιαφανείς προσλήψεις ημέτερων σε εταιρεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του «Έθνους» που αποκαλύπτει τον επίσημο κατάλογο του ΓΕΣ, την από 1η Ιουνίου του 2008 έως 31 Μαϊου του 2009, με απόφαση του Β. Μεϊμαράκη, μετατάχθηκαν 5.364 στρατεύσιμοι από τον Στρατό προς τους δύο άλλους Κλάδους.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το ίδιο χρονικό διάστημα που μετατάχθηκαν από τον Στρατό στο Ναυτικό 2.557 στρατεύσιμοι, από το Ναυτικό προς τον Στρατό αντίστροφα μετατάχθηκαν μόνο τρεις. Επίσης, από τον Στρατό στην Αεροπορία οι μετατάξεις ήταν 2.807, ενώ αντίστροφα από την Αεροπορία στο Ναυτικό έγιναν μόλις 6....
Στις 3 Ιουνίου 2009, παραμονές ευρωεκλογών, ο ταξίαρχος Περικλής Μπούρας κυκλοφόρησε έγγραφο όπου αναφέρεται στο ζήτημα των απόντων 5.355 στρατευσίμων από το Στρατό, λόγω μετατάξεων. Σύμφωνα με το έγγραφο, το Ναυτικό οφείλει στον Στρατό 2.554 οπλίτες και η Αεροπορία 2.801 κληρωτούς. Το ίδιο έγγραφο αποκαλύπτει ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου και προσωπικά του κ. Μεϊμαράκη, οι μετατάξεις ποτέ δεν σταμάτησαν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η διαδικασία για τις μετατάξεις πλέον έχει απλοποιηθεί. Πια δεν χρειάζεται η προσκόμιση κάποιου πιστοποιητικού, όπως στο παρελθόν, αλλά τα αιτήματα (κυρίως βουλευτών φίλων του κ. Μεϊμαράκη, υποστηρίζει η εφημερίδα) συγκεντρώνονται στο γραφείο του υπουργού και καταρτίζεται λίστα. Στη συνέχεια, η λίστα προωθείται προς συγκεκριμένο στρατολόγο του ΓΕΕΘΑ, ο οποίος έχει δυνατότητα παρέμβασης στο ηλεκτρονικό σύστημα της Στρατολογίας, όπου και γίνονται οι αναγκαίες αλλαγές.

Αδιαφανείς προσλήψεις στην ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ

Η εταιρεία ιδιοκτησία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ προχωρά σε προσλήψεις με αδιαφανείς διαδικασίες. Η ανακοίνωση έγινε μόλις την περασμένη Τρίτη και με προθεσμία υποβολής εγγράφων των ενδιαφερομένων την ερχόμενη Δευτέρα. Η ανακοίνωση αναρτήθηκε μοναχά στην ιστοσελίδα της εταιρίας στο διαδίκτυο ενώ δεν αναφέρεται ούτε ο αριθμός θέσεων προς κάλυψη, ούτε και η διάρκεια των συμβάσεων.

«Σύμφωνα με την κυβερνητική πρακτική που την τελευταία περίοδο γενικεύεται, το ΑΣΕΠ παρακάμπτεται και δικαίωμα στην εργασία φαίνεται να έχουν ολίγοι ημέτερο» κατήγγειλε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τον τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Έξαρχος, καταγγέλλοντας την εν κρυπτώ μεθόδευση ρουσφετολογικών προσλήψεων στην ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ.

Ο κ. Έξαρχος αναφέρει επιπλέον πως, όπως αποδεικνύουν τα γεγονότα, η τροπολογία που πέρασε στη Βουλή πρόσφατα για την ΑΓΡΟΓΗ δεν είχε στόχο την επίλυση των προβλημάτων των αγροτών αλλά την εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων της Νέας Δημοκρατίας.

Η ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ επικαλείται έκτακτες και επείγουσες ανάγκες, για τις προσλήψεις, οι οποίες διαπιστώθηκαν από επιτόπιους, όπως υποστηρίζει, ελέγχους συνεργείων της εταιρίας σχετικά με την «Ετήσια Ανανέωση και Επικαιροποίηση του συστήματος Αναγνώρισης Αγροτεμαχίων της Ενιαίας Αίτησης».

Σύμφωνα με το καταστατικό της, η ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ, είναι ανώνυμη εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, η οποία συστάθηκε το 1998 από το υπουργείο Γεωργίας. Ως στόχος της ίδρυσής της αναφερόταν η βελτίωση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας της αγροτικής οικονομίας.

Τον περασμένο Οκτώβριο, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν καταγγείλει, με ερώτηση τους, σειρά αδιαφανών προσλήψεων στην εταιρία ενώ διατύπωναν ερωτηματικά για το ύψος των αποδοχών ορισμένων υπαλλήλων και των μελών του ΔΣ της εταιρίας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top