GuidePedia

0
Ομαδικά και συντονισμένα «πυρά» ρίχνουν οι κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης δείχνοντας την Ιπποκράτους ως υπεύθυνη για τη δημιουργία προεκλογικού κλίματος. "Οχι στις εκλογές, ναι στην προώθηση του έργου μας" τόνισαν Άρης Σπηλιωτόπουλος, Αντώνης Σαμαράς και Φάνη Πετραλιά. Στην οικονομία εστιάζει την κριτική του το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντας μονόδρομο για τη χώρα τις πρόωρες κάλπες. Η πολιτική εκπρόσωπος του κινήματος, Λούκα Κατσέλη εξαπέλυσε επίθεση στην πολιτική παροχών της Κυβέρνησης.
Ασταμάτητη συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το ενδεχόμενο να στηθούν πρόωρες κάλπες.
Την Ιπποκράτους "δείχνουν" από την κυβέρνηση ως υπεύθυνη για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ επιρρίπτει την ευθύνη στις πολιτικές της κυβέρνησης.
Φρένο στην εκλογολογία έβαλε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ περί εκλογικής ετοιμότητας ο Υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε ετοιμότητα μόνο για την υλοποίηση του έργου της καθώς διαθέτει σαφέστατη λαϊκή εντολή για να προχωρήσει σε όλες τις δράσεις που έχει σχεδιάσει....

"Η Κυβέρνηση δεν βρίσκεται σε καμία εκλογική ετοιμότητα. Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα δράσης και επίλυσης των προβλημάτων, γιατί έχει λάβει σαφέστατη λαϊκή εντολή, την οποία επιχειρεί όσο το δυνατόν να τη φέρει εις πέρας. Και αυτή η λαϊκή εντολή είναι να επιλύει τα προβλήματα της καθημερινότητας. Μ’ αυτό ασχολείται και αυτό κάνει", δήλωσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Πολιτισμού, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τόνισε πως η κυβέρνηση κοιτάει μόνο το έργο της.

"Προχωράμε καλά, όλα πάνε καλά. Εμείς έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε", τόνισε χαρακτηριστικά.

"Ανήκω σε εκείνους που πιστεύουν ότι η Νέα Δημοκρατία και η Κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία. Το ΠΑΣΟΚ η μόνη στρατηγική που έχει, είναι η εκλογολογία. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ κυριαρχούνται μόνο από δίψα για την εξουσία και σε αυτό το βωμό θυσιάζουν και τους πολίτες και τον τόπο. Ευτυχώς οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση και θα δώσουν την απάντησή τους σε αυτούς, οι οποίοι δεν ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες των πολιτών. Ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία", δήλωσε από την πλευρά της η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

Επίθεση στην πολιτική παροχών της Κυβέρνησης, εξαπέλυσε σήμερα από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, η πολιτική εκπρόσωπος του κινήματος, Λούκα Κατσέλη.

Η κυρία Κατσέλη, χαρακτήρισε ακάλυπτες επιταγές τις παροχές που εξαγγέλλει το τελευταίο διάστημα η Κυβέρνηση, αφού όπως υποστήριξε, δεν υπάρχουν τα χρήματα για να πραγματοποιηθούν.

"Η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρη, για να ορθοποδήσει η οικονομία πρέπει να αλλάξει η πολιτική και η πολιτική δεν μπορεί να αλλάξει από αυτή την κυβέρνηση" επεσήμανε και αναφερόμενη σε παροχές του κ. Παπαθανασίου υπογράμμισε ότι ο προεκλογικός πανικός οδηγεί την κυβέρνηση σε αντιφατικές, αδιέξοδες και επικίνδυνες πολιτικές.

"Τόσο ο κ. Παπαθανασίου όσο και ο κ. Λέγκας αποφάσισαν εν μέσω Αυγούστου να μοιράσουν κρατικές εγγυήσεις από τα άδεια ταμεία του δημοσίου με ασυντόνιστο τρόπο, με διαφορετικά γενικόλογα κριτήρια ο καθένας, αλλά ταυτόσημους πολλές φορές αποδέκτες", κατέληξε η υπεύθυνη οικονομίας του ΠΑΣΟΚ.
Σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας χαρακτηρίζει τα νέα δάνεια που αποφάσισε η κυβέρνηση να χορηγηθούν σε επιχειρήσεις, δώρο δυο δισεκατομμυρίων ευρώ, προς μεγαλοεπιχειρηματίες και τραπεζίτες.

"Αυτή η πολιτική των κινήτρων και της στήριξης της κερδοσκοπίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, είναι που δημιουργεί και αυξάνει τα ελλείμματα τα οποία χρησιμοποιούν ως πρόσχημα, οι κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, για να αρνούνται την πραγματική στήριξη των ανέργων, την αύξηση των συντάξεων, τη διαμόρφωση των υποδομών για την κάλυψη των βασικών κοινωνικών αναγκών , τη μείωση της φορολόγησης του λαού", καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε αδιανόητο και εντελώς απαράδεκτο ότι η κυβέρνηση, μετά τα 28 δις στις τράπεζες, καταφεύγει σε εγγυοδοσία του Δημοσίου για να ενισχύσει κυρίως τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους με 2 δις ευρώ.
"Από τον περασμένο Νοέμβριο λέγαμε, εντός και εκτός Βουλής, ότι τα 28 δις δεν έπρεπε να δοθούν στις τράπεζες αλλά κατευθείαν στην αγορά και τις επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον σε έναν οικονομικό λαβύρινθο και αδυνατεί να ξεφύγει", σχολίασε ο ΛΑΟΣ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top