GuidePedia

0
Θύμα μίας νέας μορφής πειρατείας στα ευρωπαϊκά ύδατα πιθανολογείται ότι έπεσε το φορτηγό πλοίο Arctic Sea, το οποίο εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στα τέλη Ιουλίου και ενώ έπλεε στη Μάγχη. Οι προσπάθειες εντοπισμού του εντείνονται, με τον Ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ να δίνει εντολή σε όλα τα ρωσικά πολεμικά πλοία στον Ατλαντικό να συμμετάσχουν στις διεθνείς έρευνες.
Το υπό σημαία Μάλτας και με δεκαπενταμελές ρωσικό πλήρωμα φορτηγό πλοίο μετέφερε ξυλεία αξίας 1,16 εκατομμυρίων ευρώ. Αναχώρησε από λιμάνι της Φινλανδίας με προορισμό την Αλγερία όπου αναμενόταν να φτάσει στις 4 Αυγούστου. Τελευταία φορά έδωσε σημείο ζωής στις 28 Ιουλίου όταν επικοινώνησε με τη βρετανική ακτοφυλακή μέσω ασυρμάτου, λίγο πριν διασχίσει τα Στενά του Ντόβερ.
Σύμφωνα με τις ναυτιλιακές αρχές της Μάλτας, υπάρχουν πληροφορίες ότι στις 24 Ιουλίου και ενώ το πλοίο βρισκόταν σε σουηδικά ύδατα, επιβιβαστήκαν σε αυτό οχτώ έως δώδεκα άτομα που έφεραν στολή και όπλα, δήλωσαν ότι είναι αστυνομικοί και δήθεν διεξήγαγαν έρευνα για διακίνηση ναρκωτικών. Με αυτό το πρόσχημα επιδόθηκαν σε ανακρίσεις και κακομεταχειρίστηκαν το πλήρωμα. Από την πλευρά τους, οι σουηδικές αρχές ενημέρωσαν ότι καμία αστυνομική υπηρεσία της Σουηδίας δεν πραγματοποίησε τέτοια επιχείρηση.
Ναυτιλιακοί κύκλοι στο Λονδίνο κάνουν λόγο για μια νέα μορφή πειρατείας κατά την οποία το πλοίο κατελήφθη, άλλαξε πορεία και ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί ως "πλοίο φάντασμα" μετά την αλλαγή της ταυτότητάς του.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top