GuidePedia

0
Να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση του πλουραλισμού, της ελευθερίας της έκφρασης και της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, προτρέπει την Τουρκία η Διεθνής Αμνηστία.
Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε στην Άγκυρα η γενική γραμματέας της διεθνούς αυτής οργάνωσης, Ιρένε Χαν, κάλεσε, επίσης, την Ευρωπαϊκή Ένωση να παροτρύνει την Τουρκία να προβεί σε μεταρρυθμίσεις στους παραπάνω τομείς.
Η κ. Χαν σημείωσε πως θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί εποικοδομητικά η εμπειρία από την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, ενώ αναφέρθηκε και σε κάποια "βήματα" της Άγκυρας στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, όπως οι τηλεοπτικές μεταδόσεις στην κουρδική γλώσσα και η διδασκαλία της κουρδικής γλώσσας.
Σε ό,τι αφορά ειδικότερα το κουρδικό ζήτημα, η γενική γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας επισήμανε πως δεν μπορεί να επιλυθεί χωρίς να ληφθούν υπόψη οι οικονομικές και κοινωνικοί παράμετροί του.
Η κ. Χαν αναφέρθηκε και στο ζήτημα της μαντίλας, λέγοντας πως αποτελεί ζήτημα της ελεύθερης έκφρασης κάθε ανθρώπου. Όπως είπε, κάθε γυναίκα θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να αποφασίσει εάν θέλει να φορέσει μαντίλα ή όχι και ευθύνη του κράτους είναι να διασφαλίσει ένα περιβάλλον, στο οποίο η επιλογή αυτή θα γίνεται ελεύθερα, χωρίς βία ή καταναγκασμό.-

Δημοσίευση σχολίου

 
Top