GuidePedia

0
Σε αγώνα δρόμου για ακύρωση της διαδικασίας παραχώρησης του 23,02% της ΕΥΑΘ σε στρατηγικό επενδυτή θα αποδυθεί το ΠΑΣΟΚ μέχρι τον Οκτώβριο, εκτιμώντας ότι τότε αναμένεται να «κλείσει» οριστικά το θέμα της πώλησης. Παράλληλα, ζητά την άμεση δημοσιοποίηση των όρων δημοπράτησης του πακέτου μετοχών, όπως τόνισε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τα δημόσια έργα, Γιάννης Μαγκριώτης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι, όταν το ΠΑΣΟΚ γίνει κυβέρνηση, θα ακυρώσει τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, υπό την προϋπόθεση ότι αυτή θα "βρίσκεται ακόμη σε στάδιο που η διακοπή δεν θα αντίκειται στο κοινοτικό δίκαιο".
Σχετικά με την εξαγγελθείσα -από την κυβέρνηση- μετεγκατάσταση του εκθεσιακού κέντρου Θεσσαλονίκης σε έκταση εκτός κέντρου πόλης, τάχθηκε υπέρ της χωροθέτησής της στη Σίνδο (δυτική Θεσσαλονίκη). «Εμείς εκεί θα το κατασκευάσουμε», δήλωσε.
Για την "Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας" είπε ότι πρέπει να κατασκευαστεί δημοσία δαπάνη και όχι μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
Αναφερόμενος στο έργο του μετρό, επεσήμανε ότι πρέπει να μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη οι αρμοδιότητες διαχείρισης και διοίκησής του, αλλά και να αυξηθεί ο αριθμός των εργαζόμενων στο τμήμα των αρχαιολογικών ανασκαφών/ευρημάτων, ώστε να επιταχυνθούν οι εργασίες. Είπε ακόμη ότι δεν υπάρχουν περιβαλλοντικές μελέτες για την εναπόθεση των μπάζων εκσκαφής και ότι το έργο δεν έχει διασφαλισμένους πόρους ούτε για τον βασικό κορμό....
Για την υποθαλάσσια σημείωσε ότι ουδείς γνωρίζει τί θα γίνει με το έργο και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ "είναι υποχρεωμένοι[…] να πουν στους Θεσσαλονικείς τί γίνεται".
Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Παπαστεργίου, μίλησε για διολίσθηση της κυβέρνησης σε αντιδημοκρατικές πρακτικές (πχ, με τη λογοκρισία της ταινίας του Κ.Γαβρά για την Ακρόπολη) αλλά και για ανεπάρκειες του Εθνικού Σχεδίου Καταπολέμησης της Γρίπης. Ισχυρίστηκε ότι γίνεται όργιο διορισμών διευθυντών σε νοσοκομεία, προσπάθεια υπονόμευσης των ΜΕΘ και μη λειτουργίας κρίσιμων κλινικών

Δημοσίευση σχολίου

 
Top