GuidePedia

0
Ο φετινός εορτασμός για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας γίνεται στη σκιά της κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Πρωθυπουργός μιλώντας την Πέμπτη σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για ακραία ανευθυνότητα. Σκληρή ήταν η απάντηση του ΠΑΣΟΚ, που κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή, ότι προσπαθεί να ταυτίσει την Δημοκρατία με το προσωπικό του συμφέρον και αυτό της παράταξής του.
Ο Πρωθυπουργός εξαπέλυσε από το Ζάππειο προσωπική επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου, για την θέση του πρώτα να γίνουν εκλογές τον Μάρτιο και μετά να συναινέσει για την επανεκλογή του Κάρολου Παπούλια. Όπως είπε «η θέση αυτή είναι και ουσιαστική παραβίαση του Συντάγματος και απόπειρα ευτελισμού των θεσμών. Και αυτό δεν το δικαιούται κανένας πολιτικός, κανένα κόμμα. Η στάση του ΠΑΣΟΚ αποτελεί ακραία ανευθυνότητα». Εξίσου σκληρή ήταν η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπακωνσταντίνου..... ο οποίος δήλωσε ότι ο Πρωθυπουργός «απροκάλυπτα προσπάθησε να ταυτίσει την Δημοκρατία και τους θεσμούς με το προσωπικό του συμφέρον και αυτό της παράταξής του. Εμείς θα δώσουμε την ευκαιρία στους πολίτες να επιβεβαιώσουν στην κάλπη, ότι θέλουν τον ίδιο Πρόεδρο αλλά μια διαφορετική κυβέρνηση».
Ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» εμφανίστηκε αποφασισμένος να συνεχίσει την πολιτική των μεταρρυθμίσεων, ενώ δεν απέφυγε και την αυτοκριτική, λέγοντας ότι «έχουμε τη δύναμη να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας. Αναλαμβάνουμε το κόστος που χρειάζεται, για να βάλουμε τέλος στις αδυναμίες του παρελθόντος. Αλλά και για να εμπεδώσουμε ασφαλές και γόνιμο περιβάλλον, στο οποίο να πραγματοποιούν τις προσδοκίες τους». Η πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» να διοργανώσει έκθεση στο Ζάππειο για τα 35 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, στάθηκε η αφορμή να ξεσπάσει νέα κόντρα, με το ΠΑΣΟΚ να κατηγορεί την κυβέρνηση, ότι επιχειρεί να ταυτίσει την ιστορική ημέρα αποκλειστικά με το πρόσωπο του αείμνηστου ιδρυτή της ΝΔ.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου σχολίασε ότι «η αγιοποίηση και η θεοποίηση αναμφισβήτητα σημαντικών ιστορικών προσώπων όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, κάνει κακό και στα ίδια τα πρόσωπα, αλλά τολμώ να πω και στην Δημοκρατία. Ειδικά όταν χρησιμοποιούνται για μικροπολιτικούς σκοπούς». Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος υποστήριξε ότι «η ιστορία μιας χώρας, πολύ περισσότερο η πρόσφατη ιστορία μιας χώρας, όσο κι αν το επιχειρούν κάποιοι δεν παραχαράσσεται, δεν αλλάζει. Όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ποιος είναι ο καίριος, αποφασιστικός, ουσιαστικός ρόλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, μετά από την επτάχρονη δικτατορία.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top