GuidePedia

0
Την έντονη ανησυχία του για την έλλειψη ενός επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης, εκφράζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ζητώντας τη σύσταση ειδικής Διυπουργικής Επιτροπής.
Ο κ. Παπανδρέου σημειώνει ότι «λόγω της ταχείας εξάπλωσης, της μαζικής μορφής των κρουσμάτων» το πρόβλημα έχει μεταβληθεί σε ζήτημα «διαχείρισης, σχεδιασμού, συντονισμού συναρμόδιων φορέων, πληροφόρησης του κοινού, κινητοποίησης των μηχανισμών του κράτους και της κοινωνίας».
Στο σημείο αυτό ο κ. Παπανδρέου υπογραμμίζει την έντονη ανησυχία «για την έλλειψη ενός σοβαρού επιχειρησιακού σχεδιασμού», που -όπως λέει- «συμμερίζεται και ο ιατρικός και επιστημονικός κόσμος της χώρας» και η οποία «επιτείνεται από το γεγονός ότι η έλλειψη πολιτικών για την ενίσχυση των υποδομών και του ανθρώπινου δυναμικού στο χώρο της υγείας τα τελευταία χρόνια καθιστούν τη χώρα μας περισσότερο ευάλωτη απέναντι σε μία κρίση, όπως αυτή της νέας γρίπης».....
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει πως «χρειάζεται ένα πλήρες εθνικό σχέδιο που να αφορά την προστασία της υγείας των πολιτών, την κατάσταση και ανταπόκριση του συστήματος υγείας, αλλά και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού».
Στο πλαίσιο αυτό, ζητά τη σύσταση και τη λειτουργία σε διαρκή βάση ειδικής Διυπουργικής Επιτροπής υπό τον πρωθυπουργό για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της κατάστασης και για το συντονισμό όλων των απαραίτητων κινήσεων και αποφάσεων.
«Η διαχείριση των προβλημάτων που προκύπτουν, αλλά και οι πιθανές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, δεν αφορούν μόνο το υπουργείο Υγείας. Αφορούν και αλλά υπουργεία, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες ειδικών ομάδων πληθυσμού όπως παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, εγκυμονούσες γυναίκες, μετανάστες, φυλακισμένοι, καθώς και κρίσιμων πληθυσμών για τη λειτουργία της οικονομίας και του κράτους, όπως σε υπηρεσίες ενέργειας, σε μεγάλες επιχειρήσεις, σε ξενοδοχεία, στρατιώτες, κλπ» επισημαίνει.
Καταλήγοντας, ο Γ.Παπανδρέου τονίζει πως «το ΠΑΣΟΚ, σοβαρά και τεκμηριωμένα, θα παρακολουθεί το ζήτημα της νέας γρίπης προς όφελος της υγείας των πολιτών, αλλά και για την ομαλή λειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας» και ότι «τα μέλη και τα στελέχη μας θα είναι διαθέσιμα για να συμβάλλουν με κάθε τρόπο σε αυτή την εθνική προσπάθεια, ώστε να περιοριστούν οι αρνητικές επιπτώσεις της νέας γρίπης στη χώρα μας».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top