GuidePedia

0
Εξαρθρώθηκε μεγάλη εγκληματική οργάνωση, στην οποία συμμετείχαν 16 άτομα, από την αστυνομία, σύμφωνα με συνέντευξη τύπου. Τα μέλη της οργάνωσης που οργάνωσαν την απαγωγή Παναγόπουλου, εκτελούσαν συμβόλαια θανάτου.
Συνεχίζονται οι έρευενες για τον εντοπισμό των λύτρων της απαγωγής αλλά και του κρυσφήγετου.
Την εξάρθρωση σπείρας αποτελούμενης από 16 άτομα -δέκα εκ των οποίων συνελήφθησαν την Παρασκευή, πέντε ήδη κρατούνται στις φυλακές και εκτίουν τις ποινές τους, και ένα που προφανώς αναζητείται- ανακοίνωσε σήμερα ο Διευθυντής Ασφαλείας Αττικής Γιάννης Δικόπουλος.
Στον εισαγγελέα οδηγούνται τα δέκα άτομα που συνελήφθησαν που εμπλέκονται στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.
Από τις ολονύχτιες καταθέσεις προέκυψε ότι οι 8 άνδρες και οι 2 γυναίκες είχαν δημιουργήσει εγκληματική οργάνωση, η οποία διέπραττε δολοφονίες και αναλάμβανε συμβόλαια θανάτου.
Ανάμεσά τους δυο βαρυποινίτες των φυλακών Κορυδαλλού και τρεις επιχειρηματίες
Ως μια πολύ σοβαρή υπόθεση, την οποία δουλεύει η Αστυνομία με πολύ μεθοδικότητα εδώ και έξι μήνες, χαρακτήρισε την υπόθεση της απαγωγής του Περικλή Παναγόπουλου, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Σε λίγη ώρα, στο κτίριο της ΓΑΔΑ αναμένεται η παρουσίαση για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης και της σύλληψης των δραστών από τον διοικητή της Αστυνομίας.......
Απαντώντας χθες από τα Χανιά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Μαρκογιαννάκης τόνισε ότι η προανάκριση βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη καμπή, ενώ αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες σχετικά με την εξέλιξη των ερευνών της Αστυνομίας.
Σημειωνεται ότι, από τις 9 το βράδυ της Πέμπτης έως και χθες στις 9 το πρωί, αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, με συντονισμένες επιχειρήσεις στη Βούλα, στη Γλυφάδα, στον Ασπρόπυργο και το Περιστέρι προσήγαγαν στο κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής δέκα άτομα που θεωρούνται βασικοί ύποπτοι για την απαγωγή.
Η εγκληματική σπείρα αναλάμβανε την εκτέλεση συμβολαίων θανάτου, καθώς και βομβιστικές επιθέσεις με στόχο τον εκβιασμό, λαμβάνοντας εντολές από τον εγκέφαλο της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος κρατείται στη φυλακή και είναι βαρυποινίτης. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, που προέρχονται από ομολογίες μελών της οργάνωσης, αλλά και διαρροές από την Ασφάλεια, ο εγκέφαλος αυτός είναι ο Π. Βλαστός. Η σπείρα ευθύνεται για την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου, και αναζητείται ακόμη το κρησφύγετο των απαγωγέων και το σημείο που βρίσκονται τα λύτρα.
Ο κ. Δικόπουλος ανέφερε πως η σπείρα ευθύνεται για το σχεδιασμό και εκτέλεση της δολοφονίας του επιχειρηματία Γεωργίου Γούσιου, τον Σεπτέμβριο του 2008 στη Πεντέλη. Επίσης, ευθύνεται για τον σχεδιασμό δολοφονίας Διευθυντή Φυλακών και κοινωνικού λειτουργού, που δεν έδιναν άδεια στον εγκέφαλο της συμμορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φυλακές αυτές βρίσκονται στη Θεσσαλία. Κύκλοι της Ασφάλειας διέρρευσαν πως πρόκειται για τον Β. Ντάφο, διευθυντή των φυλακών Τρικάλων. Εντύπωση προκαλεί η επιβεβαίωση από τον Διευθυντή Ασφαλείας Αττικής, πως η εγκληματική οργάνωση σχεδίαζε την εκτέλεση συμβολαίων θανάτου για αξιωματικούς της Ασφάλειας.
Επί πλέον, η συμμορία σχεδίαζε την δολοφονία κρατουμένου στις φυλακές Μαλανδρίνου, όταν αυτός θα έπαιρνε άδεια εξόδου. Απετράπη την τελευταία στιγμή δολοφονία, από μέλη της οργάνωσης, ιδιοκτήτη νυκτερινού κέντρου επί της Λεωφόρου Συγγρού. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν απετράπη βομβιστική ενέργεια στην Άρτα, με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης. Δύο μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν τότε και σήμερα είναι προσωρινά κρατούμενοι.
Τα μέλη της σπείρας κατηγορούνται για σχεδιασμό και απόπειρα δολοφονίας μελών αντίπαλων συμμοριών, που δρούσαν ανταγωνιστικά και έμπαιναν εμπόδιο στα σχέδιά τους -ενώ, όπως ομολόγησαν μέλη της οργάνωσης, σχεδιαζόταν και η δολοφονία επιχειρηματία στην Κόρινθο. Απετράπη, μάλιστα, τοποθέτηση βόμβας σε πολυκατάστημα στο Μενίδι, προκειμένου στη συνέχεια να εκβιαστεί ο ιδιοκτήτης του.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top