GuidePedia

0
Η τουρκική Αεροπορία (THK-Trk Hava Kuvvetleri), συμπληρώνει φέτος 98 χρόνια παρουσίας, αφού το 1911 σχηματίστηκε η υπηρεσία πολεμικής αεροπορίας του τότε Οθωμανικού κράτους, ενώ οι πρώτοι πιλότοι άρχισαν να εκπαιδεύονται μετά από την εγκαινίαση της Αεροπορικής Σχολής στο Γιεσιλκόι της Κωνσταντινούπολης στις 3 Ιουλίου 1912, με πενιχρά όμως αποτελέσματα.

Μέχρι σήμερα, η τουρκική Αεροπορία δεν έχει εμπλακεί ποτέ σε πραγματικές αεροπορικές επιχειρήσεις, αφού είναι πολύ απασχολημένη με το να βομβαρδίζει Κούρδους στα βουνά του βόρειου Ιράκ και να μαθαίνει τα βασικά της αερομαχίας στους ουρανούς του Αιγαίου. Η πολιτική ηγεσία εξέδωσε μηνύματα με αφορμή την 98η επέτειο ίδρυσης της τουρκικήςΑεροπορίας. Ο πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης..... Τουρκίας Κοκσάλ Τοπτάν είπε τα εξής: «Η τουρκική Αεροπορία από την ημέρα ίδρυσης της είναι εθνική μας υπερηφάνεια, με το υψηλό επίπεδο πειθαρχίας (σ.σ. !) και με την υλοποίηση όλων των σύγχρονων αεροπορικών αρχών.»
Ενώ ο Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε τα παρακάτω: «Με τους πιλότους μας που διαθέτουν υψηλές ικανότητες, πνεύμα και συνείδηση η σύγχρονη και δυναμική τουρκική Αεροπορία μας σήμερα είναι πιο ισχυρή και αποτρεπτική όσο ποτέ.»Σύγχρονη» και «δυναμική». Σίγουρα. Και οι λαγοί έχουν αναβαθμιστεί τώρα. Τρέχουν «σύγχρονα» και «δυναμικά»...

Δημοσίευση σχολίου

 
Top