GuidePedia

0
Τη βούλησή του να παραμείνει στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ακόμη κι αν το κόμμα του ηττηθεί στις εθνικές εκλογές, υπό την προϋπόθεση ότι αυτή θα είναι και η θέληση του κόμματος και των πολιτών, εξέφρασε χθες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER, ο κ. Καραμανλής παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι αν δεν ήταν αντιμέτωπος με την οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 151 εδρών, θα είχε διαφορετική στάση έναντι ορισμένων υποθέσεων, και ειδικά της υπόθεσης Παυλίδη, ενώ για πρώτη φορά με τόση καθαρότητα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων φόρων το επόμενο διάστημα.
«Εάν η εικόνα είναι τέτοια που πρέπει να βάλουμε, ναι, σας το λέω έξι ημέρες πριν από τις εκλογές, ναι, θα βάλουμε και φόρους αν χρειαστεί», απάντησε ο πρωθυπουργός, προαναγγέλλοντας, ταυτόχρονα, νέα μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος.
Ο κ. Καραμανλής παραδέχθηκε ότι η υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου προκάλεσε ζημιά στην κυβερνητική παράταξη. Διαχώρισε ακόμη την ποινική από την πολιτική ευθύνη..... σημειώνοντας πως είναι άλλο να λες «ότι η πρέπουσα και αρμόζουσα επιμέλεια δεν ήταν η ανάλογη, ειδικά σ' έναν δημόσιο τομέα που όλοι ξέρουμε τις παθογένειες που έχει και άλλο να πεις ότι αυτός πήγε να χρηματιστεί». Οταν, δε, ρωτήθηκε αν όσοι ενεπλάκησαν στην υπόθεση θα περιληφθούν εκ νέου στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., επανέλαβε ότι «όλοι και όλα αξιολογούνται από τη δράση τους, την προσφορά τους στην κυβέρνηση και στην παράταξη, τη συμπεριφορά και την κοινωνική τους συμπεριφορά», διευρύνοντας με τον τρόπο αυτό τους αποδέκτες του μηνύματος. Σε άλλη ερώτηση, αν το γεγονός ότι βρίσκονται εκτός κυβέρνησης πολλοί βασικοί υπουργοί, όπως οι κ. Σ. Τσιτουρίδης, Γ. Βουλγαράκης, Γ. Αλογοσκούφης, Θ. Ρουσόπουλος, σημαίνει ότι απέτυχε η κυβέρνηση της πρώτης τετραετίας ή ότι έγιναν κακές επιλογές, ο κ. Καραμανλής υπεραμύνθηκε των χειρισμών του, λέγοντας ότι είναι δουλειά του προκαθήμενου να σπρώχνει και νέα πρόσωπα στην επιφάνεια, να δώσουν κι αυτοί τις εξετάσεις τους.
«Πρόθεσή μου δεν είναι να φύγω, είναι να συνεχίσω να είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή. Αλλά, βεβαίως, αυτό εξαρτάται από πολλούς άλλους παράγοντες, ο κυριότερος των οποίων είναι να σε θέλουν και οι άλλοι», απάντησε ο κ. Καραμανλής στο ερώτημα αν θα αποχωρήσει από την ηγεσία της Ν.Δ. σε περίπτωση εκλογικής ήττας στις εθνικές εκλογές.
Σε ερώτηση αν η διευκρίνιση, ότι ο χαρακτηρισμός «αρχιερέας της διαπλοκής» που κατά το παρελθόν είχε αποδώσει στον Κ. Σημίτη και ήταν στο πλαίσιο αντιπολιτευτικού προφορικού οίστρου, προοιωνίζεται πρόταση της Ν.Δ. προς τον πρώην πρωθυπουργό για την προεδρία, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι αυτό που του είχε καταλογίσει είναι την πολιτική ευθύνη γιατί δεν χτύπαγε το φαινόμενο της διαφθοράς. Απέφυγε, δε, να απαντήσει στην ουσία του ερωτήματος, λέγοντας ότι με τον σημερινό πρόεδρο η κυβέρνηση συνεργάζεται καλά και ο ίδιος ο κ. Παπούλιας είναι αγαπητός στον λαό, και ως εκ τούτου δεν υπάρχει λόγος να γίνονται τέτοια σενάρια.
Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Γ. Παπανδρέου ότι αν και έντιμος, κάνει λάθος πολιτικές και επανέλαβε την πρόθεσή του να ολοκληρώσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης.


Δημοσίευση σχολίου

 
Top