GuidePedia

0

Η ξαφνική παραίτηση του υπαρχηγού της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, Φώτη Παπαγεωργίου δύο μόλις μήνες μετά τις ετήσιες κρίσεις στην Αστυνομία, με μια λιτή επιστολή το μεσημέρι της Δευτέρας, προκαλεί νέες τριβές στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. Αιτία της παραίτησης του κ. Παπαγεωργίου φέρεται να αποτελεί ο παραγκωνισμός και η απαξίωση του έργου του από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.
Ο παραιτηθείς υποδιοικητής, ο οποίος .....πρωταγωνίστησε στις υποθέσεις της 17 Νοέμβρη και του ΕΛΑ, είχε συμμετοχή από το 1988 σε όλες τις υποθέσεις τρομοκρατίας που αφορούσαν τη χώρα μας. Μάλιστα, ήταν αυτός που συνεργαζόταν στενά με Βρετανούς και Αμερικανούς πράκτορες όπως και με στελέχη της Interpol, όταν προέκυπταν σοβαρές υποθέσεις τρομοκρατίας με αντίκτυπο και εκτός συνόρων.

Κύκλοι από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης εξέφραζαν χθες την ανησυχία τους ότι η παραίτησή του θα επηρεάσει αρνητικά τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των νέων τρομοκρατών, ενώ ανοίγει παράλληλα και ένα νέο κύκλο τριβών ανάμεσα σε παλιά και νέα στελέχη.

Αιτία της παραίτησης φέρεται να αποτελεί το γεγονός ότι η ηγεσία της Αστυνομίας διαβεβαίωνε τον κ. Παπαγεωργίου δυο μήνες πριν τις κρίσεις του ΚΥΣΕΑ ότι θα αναλάμβανε καίριο ρόλο στην αναδιαρθρωμένη Αντιτρομοκρατική έρευνα, υπόσχεση που δεν τηρήθηκε.

Στο αιτιολογικό σκέλος της επιστολής παραίτησης του κ. Παπαγεωργίου περιέχονται αιτιάσεις παραγκωνισμού του, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών καθώς και συστηματικές προσπάθειες απαξίωσης της προσφοράς του. Ο κ. Παπαγεωργίου, μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων απομακρύνθηκε από την έρευνα για την τρομοκρατία στην Ελλάδα και του ανατέθηκε το τμήμα της... διεθνούς τρομοκρατίας.

Ο κ. Παπαγεωργίου είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του και στην πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και είχε μάλιστα λάβει τη διαβεβαίωση ότι θα αποτελεί έναν από τους αξιωματικούς που θα δώσουν τη μάχη κατά της «νεοτρομοκρατίας». Ωστόσο, στο αμέσως επόμενο διάστημα από αυτές τις υποσχέσεις, ο κ. Παπαγεωργίου ενημέρωνε άπαντες ότι δεν λάμβανε καμία ενημέρωση για τις εξελίξεις ή για οτιδήποτε έχει να κάνει με τις έρευνες.

Πρόοδος από ...μια τρίχα

Μια τρίχα, η οποία είχε βρεθεί σε κουκούλα η οποία είχε πεταχτεί στο ρέμα της Πικροδάφνης στο Παλαιό Φάληρο οι δράστες της αρπαγής του όπλου του ειδικού φρουρού στην κατοικία του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Ρ. Κεδίκογλου, φέρεται να ταυτοποίησαν οι άντρες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (ΔΑΕΕΒ).

Το όπλο που άρπαξαν οι άγνωστοι τότε, παρόλο που ο Επαναστατικός Αγώνας δεν ανέλαβε ποτέ την ευθύνη, εμφανίζεται να χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση κατά του Β’ Αστυνομικού τμήματος Ν. Ιωνίας στις 30 Απριλίου 2007, καθώς οι σφαίρες του όπλου προερχόταν από τις αποθήκες του ΑΤ Γλυφάδας, όπου υπηρετούσε ο φρουρός της κατοικίας Κεδίκογλου.

Πηγή: Ποντίκι, Ελεύθερος Τύπος

Δημοσίευση σχολίου

 
Top