GuidePedia

0

Σήμερα θα διεξαχθεί στη Βουλή η συζήτηση της πρότασης που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προκειμένου να εξεταστεί η δεύτερη δικογραφία εις βάρος του Αριστοτέλη Παυλίδη. Όπως έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, δεν θα συμμετάσχει καν στη συζήτηση, καθώς το θέμα Παυλίδη έχει κλείσει για τη ΝΔ. «Σε κάποια άλλη ζωή θα παραιτηθώ!» φέρεται να δήλωσε ο πρώην υπουργός Αιγαίου, προκαλώντας οργή στη Ρηγίλλης.
Σήμερα, Πέμπτη, θα εξεταστεί η ενδεχόμενη τέλεση από τον πρώην υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Αριστοτέλη Παυλίδη, του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας, εκ της οποίας η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ, για τις άγονες γραμμές των Δωδεκανήσων.

Η κυβέρνηση, αποφασισμένη να απαξιώσει την υπόθεση Παυλίδη, δεν..... σκοπεύει ούτε καν να παραστεί στη συζήτηση ενώ χθες τα μέλη της επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν το σκάνδαλο Siemens ως «αντίποινα» φορτώνοντας όλη την ευθύνη στο ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, αμετανόητος και αποφασισμένος να μην παραιτηθεί εμφανίζεται ο πρώην υπουργός Αιγαίου, ο οποίος, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, δήλωσε ότι «σε κάποια άλλη ζωή θα παραιτηθώ», προκαλώντας οξείες αντιδράσεις στην Ρηγίλλης, απ’ όπου συνεχίζονται οι πιέσεις προς τον κ. Παυλίδη. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Μetron Αnalysis το 70% των πολιτών ζητούν τη διαγραφή του κ. Παυλίδη, ακόμη και εάν αυτό θα οδηγούσε σε πρόωρες εκλογές, ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης δήλωσε: «Άλλο το νομικό και άλλο το πολιτικό. Αλλο η νομική προσέγγιση και ο έλεγχος των στοιχείων από τη Βουλή –και μάλιστα από ποινική άποψη– και άλλο η πολιτική προσέγγιση και η αποδοκιμασία λάθος και αποκλινουσών συμπεριφορών από τον κόσμο και τους πολιτικούς. Βεβαίως, σεβόμαστε την άποψη του κόσμου».

Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, η ΝΔ πλέον ετοιμάζεται για αντεπίθεση το Σάββατο, οποότε ο πρωθυπουργός, από τη Θεσσαλονίκη, θα εξαπολύσει μετωπική επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και του κ. Παπανδρέου ενώ θα επιχειρήσει να ενθαρρύνει τους οπαδούς του κόμματός του. Ενδεικτικές ήταν οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας κ. Σπηλιωτόπουλου χθες, όταν μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής δήλωσε ότι «η Ν.Δ. στις ευρωεκλογές θα πάει καλύτερα από ό,τι νομίζετε». Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και ο υπουργός Οικονομίας κ. Παπαθανασίου που δήλωσε ότι «η κυβέρνηση είναι ισχυρή». Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το εάν το θέμα Παυλίδη απασχόλησε τη συνεδρίαση, ο κ. Σουφλιάς έσπευσε να τονίσει ότι «η λέξη Παυλίδης δεν αναφέρθηκε καν».

Πηγή: Τα Νέα, Ελεύθερος Τύπος

Δημοσίευση σχολίου

 
Top