GuidePedia

0
Άρχισε στις 05:30 (ώρα Ελλάδας) σήμερα Σάββατο η καταμέτρηση των εκατοντάδων εκατομμυρίων ψήφων μετά τις μαραθώνιες βουλευτικές εκλογές στην Ινδία, με τις προβλέψεις να κατατείνουν στο ότι το αποτέλεσμα θα είναι ένα κοινοβούλιο με κατακερματισμένη ισχύ και μια ασταθής κυβέρνηση συμμαχίας η οποία μπορεί να μην ολοκληρώσει τη θητεία της.
Το μεγαλύτερο εκλογικό σώμα στον κόσμο μίλησε, αλλά ακόμα κι όταν όλες οι ψήφοι καταμετρηθούν, θα είναι δύσκολο να αποκωδικοποιηθεί τι ακριβώς είπε, καθώς δεν αναμένεται να υπάρξει ξεκάθαρος νικητής.
"Τίποτα δεν κρίθηκε ακόμα, εκτός από αυτά που κρίθηκαν", ήταν το..... σιβυλλικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Indian Express.
Τα έξιτ πολ δίνουν προβάδισμα στο κυβερνών Κογκρέσο. Τα περισσότερα προβλέπουν ότι θα ξεπεράσει κατά 20 έδρες --σύμφωνα με ένα, έως και 40-- το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το ινδουιστικό εθνικιστικό Μπαρατίγια Τζανάτα.
Αλλά κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα της σύγχρονης ινδικής πολιτικής σκηνής δεν αναμένεται να πλησιάσει καν τις 272 έδρες που απαιτούνται για την κοινοβουλευτική πλειοψηφία--γεγονός που σημαίνει ότι η επόμενη κυβέρνηση θα κριθεί από μια ομάδα μικρών κομμάτων.
Η καταμέτρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα σήμερα Σάββατο χάρη στις ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιήθηκαν στην διαδικασία.
Ήδη τα μικρά κόμματα έχουν αρχίσει διαπραγματεύσεις για το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στην επόμενη κυβέρνηση, με αρκετούς αναλυτές να προειδοποιούν ότι το παζάρι που ακολουθήσει θα αποξενώσει τους περισσότερους πολίτες.
Σύμφωνα με τηλεοπτικούς σταθμούς η υπό το κόμμα του Κογκρέσου κυβερνώσα συμμαχία προβλέπεται ότι θα εξασφαλίσει πάνω από 200 έδρες από τις συνολικά 543 του κοινοβουλίου. Οι προβλέψεις των τηλεοπτικών σταθμών στηρίζονται στα πρώτα αποτελέσματα από τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στο διάστημα από τα μέσα Απριλίου μέχρι τα μέσα Μαίου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top