GuidePedia

0


Τα πάω καλά με τον Putin ανέφερε ο Donald Trump κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του συγκέντωσης το Madison Square Garden της Νέας Υόρκης


(upd33) Με το ρωσικό στρατό να καταλαμβάνει τον οικισμό του Selidovo, γεγονός το οποίο ανοίγει το δρόμο για την κατάκτηση του εξαιρετικής στρατηγικής σημασίας Pokrovsk, που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και στην κατάρρευση της ουκρανικής άμυνας στο Donbass, οι Ρώσοι ετοιμάζουν μια σαρωτική ευρεία αντεπίθεση στο Kursk όσο στο μεγαλύτερο μέρος του μετώπου.
Και ενώ οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εμφανίζονται αποφασισμένες να σαρώσουν την ουκρανική άμυνα σε όλη τη γραμμή του μετώπου, και Ρώσοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι πλέον η πλήρης ... απελευθέρωση του Donbass είναι θέμα μόλις μερικών μηνών, η Δύση αρχίζει για μια σειρά από λόγους να εμφανίζεται ολοένα και περισσότερο απρόθυμη να συνδράμει το Κίεβο.
Αναμφίβολα όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ και στο ποιος θα είναι ο επόμενος Αμερικανός πρόεδρος, αν και πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες και πολιτικοί αναγνωρίζουν ότι, παρότι παραμένει η δέσμευση για «βοήθεια για όσο χρειαστεί», αυτό γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο όσο περισσότερο διαρκούν οι μάχες.
Την ίδια στιγμή και μετά τις αποκαλύψεις του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin ότι οι Ουκρανοί δύο φορές κατέθεσαν προτάσεις για διαπραγματεύσεις, από τις οποίες μόνοι τους υπαναχώρησαν, το Κίεβο φέρεται να βάζει... όρους για το πώς θα μπορούσαν να διαπραγματευτούν με τη Ρωσία.

Financial Times: Το σχέδιο Trump για την Ουκρανία

Το σχέδιο του Donald Trump για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία μπορεί να προβλέπει μια επανεξέταση των συμφωνιών του Μινσκ, αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι Financial Times.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται ανώνυμο σύμβουλο του Trump, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Trump εξετάζει να προτείνει στο πλαίσιο αυτό και την εισαγωγή μηχανισμών επιβολής για την υλοποίηση τους, καθώς και μέτρα για όσους παραβιάσουν τη συμφωνία
Επιπλέον, επισημαίνεται πως οι ΗΠΑ θα επιμείνουν στη μη συμμετοχή των ΗΠΑ σε αυτόν τον μηχανισμό.
«Δεν πληρώνουμε για αυτό.
Η Ευρώπη θα πληρώνει» επισημαίνει το δημοσίευμα.

Trump: Τα πάω καλά με τον Putin

Τέσσερις φορές αναφέρθηκε στη Ρωσία ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για το προεδρικό χρίσμα των ΗΠΑ, Donald Trump κατά την χθεσινή μεγάλη συγκέντρωση του στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Trump αναφέρθηκε δύο φορές στον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin, επισημαίνοντας ότι τα «πάει καλά μαζί του».
Σημειώνεται ότι σε ομιλία του στην Pensylvania o Trump υποσχέθηκε να μην στείλει Αμερικανούς στρατιώτες στον πόλεμο εάν επανεκλεγεί αρχηγός κράτους.
«Κατά τη διάρκεια της θητείας μου, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έκαναν πόλεμο.
Πετύχαμε την ειρήνη με τη βία.
Αυτό είναι καταπληκτικό.
Δεν πρέπει να στέλνουμε τα παιδιά μας στον πόλεμο για να ανατιναχτούν για μια χώρα που δεν έχετε ακούσει ποτέ», είπε ο Trump.

American Conservative: Η Ουκρανία θα εγκαταλείψει τα χαμένα εδάφη

Όταν τελειώσει η σύγκρουση στην Ουκρανία, το Κίεβο θα πρέπει να εγκαταλείψει τα ήδη χαμένα εδάφη υποστηρίζει σε δημοσίευμα του ο American Conservative.
«Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες συγκρούσεις που δεν έχουν ξεκάθαρο αποτέλεσμα, η συμφωνία «ειρήνης» που θα προκύψει είναι πιθανό να είναι πολύ δυσάρεστη.
Η Ρωσία δεν έχει κανένα λόγο να εγκαταλείψει το πεδίο της μάχης με άδεια χέρια και η Ουκρανία θα πρέπει να παραχωρήσει εδάφη - ίσως υπό το πρόσχημα μιας «ελεγχόμενης από τη Ρωσία ουδέτερης ζώνης» ή κάποιας άλλης αντίστοιχα έξυπνης δικαιολογίας» επισημαίνει το δημοσίευμα.
Όπως αναφέρεται, εάν ο Donald Trump νικήσει στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, θα αλλάξει ριζικά την τρέχουσα πολιτική των ΗΠΑ και θα προχωρήσει σε διάλογο με τη Ρωσία.
Washington Post: Απρόθυμη για περισσότερη βοήθεια στην Ουκρανία η Δύση

πηγή




Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top